tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Feldkirch
Efter frukost reser vi bland annat genom delstaten Hessen, bekant genom bröderna Grimms sagor. På kvällen kommer vi till Feldkirch i Österrike där vi övernattar på centralt belägna Best Western Central Hotel Leonhard. Middag på egen hand. 

Dag 3. Feldkirch – Loano
Frukost. Vi fortsätter söderut genom Liechtenstein och Schweiz till Italien. Resan bjuder på fantastiska vyer genom det schweiziska alpmassivet. Vi fortsätter mot Milano och vidare ner mot liguriska kusten. På kvällen når vi Loano och Hotel Garden Lido där vi ska bo i fem nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Castelvecchio di Rocca Barbena
Efter frukost gör vi en utflykt upp i bergen norr om Albenga där vi finner den förtjusande medeltida byn Castelvecchio di Rocca Barbena. Det var här som Björn Afzelius tillbringade delar av sitt liv och skrev ”Natt i Ligurien”. Det gamla kastellet på berget Barbena tronar över byn och nedanför finns ett fåtal små gator och gränder. På eftermiddagen fortsätter vi till olivmuseet Cooperativa Olivicola di Arnasco. Här får vi kännedom om framställningen av en av traktens viktigaste produkter, olivoljan och passar på att provsmaka både olivolja och vin. Vi återvänder sedan till vårt hotell och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Sanremo
Efter frukost åker vi till Sanremo där reseledaren tar med oss på en promenad genom staden som för italienarna är mest känd för sin sångfestival, en årlig musiktävling. Vi promenerar förbi den glade bagarens gränd och vidare till marknadsplatsen och hamnen. Den som vill följer med upp i den högt belägna medeltida stadsdelen La Pigna. På tisdagar har Sanremo en stor marknad som vi också har möjlighet att besöka. Under sen eftermiddag återvänder vi till Loano. Middag på kvällen.

Dag 6. Monaco
Efter frukost reser vi tillsammans med vår lokalguide längs kusten till furstendömet Monaco. Vi besöker huvudstaden Monaco med furstepalatset och katedralen där furst Rainier III och Grace Kelly ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo där det berömda kasinot är beläget. Där kan den som så önskar göra ett besök. På eftermiddagen återvänder vi till Sanremo. Middag på hotellet.

Dag 7. Loano
Efter frukost har vi en ledig dag för egna aktiviteter. Vi har gott om tid att uppleva blomsterrivieran i lugn och ro. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Loano – Mulhouse
Frukost. På väg norrut passerar vi Milano och Lugano. Strax norr om Basel når vi Frankrike där vi övernattar på Hotel Bristol i Mulhouse. Middag på hotellet.

Dag 9. Mulhouse – Hannover
Frukost. Under förmiddagen passerar vi Heidelberg och Frankfurt am Main. På kvällen checkar vi in på vårt hotell i utkanten av Hannover. Middag på hotellet.

Dag 10. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 8 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 22/5 bor vi dag 8 på Best Western Au Cheval Blanc Mulhouse Nord. På avresan 18/9 bor vi sista natten i Werder och åker färjan Gedser-Rostock på hemresan. Hemkomst blir därför ca 1-2 timmar senare än angivna tider i programmet. På avresan 25/9 åker vi färjan Gedser-Rostock på utresan och bor första natten i Oranienburg på Hotel an der Havel.

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se