tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Elverum
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Vi fortsätter norrut och stannar för lunch på vägen innan vi når dagens mål Elverum. Här checkar vi in på Scandic Elgstua där vi även äter middag på kvällen.

Dag 2. Utflykt Röros vintermarknad
Efter tidig frukost beger vi oss mot Röros och den traditionsenliga vintermarknaden. Vi kommer fram på förmiddagen och sedan har vi resten av dagen att insupa den historiska atmosfären där vi får en känsla av att ha rest tillbaka i tiden. Marknaden infördes redan 1854 på order av kungen och har sedan dess växt till att ha cirka 250 utställare och 70 000 besökare varje år. Här finner vi både de traditionella hantverken och modernare handelsvaror, men även kulturella inslag som konserter, dans och självklart massor av god mat och dryck. Under eftermiddagen tar vår buss oss tillbaka till Elverum och vårt hotell där vi äter gemensam middag under kvällen.

Dag 3. Elverum – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och reser hemåt. Med stopp för lunch på vägen beräknas vi nå Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · 2 middagar · dagsutflykt till Röros vintermarknad · reseledare
Tillägg: Enkelrum 595:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: På avresan 18/2 besöker vi marknaden under invigningsdagen när cirka 90 forbönder kör in sina hästar och slädar till Malmplassen i Röros.

11 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.9 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Hurtigruten

Stora Nordkapsresan

Vandring Åre

Trollstigen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se