tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Schwerin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Framåt eftermiddagen kommer vi till Schwerin och centrala Inter City Hotel. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Schwerin
Vi startar dagen i Schwerins centrum med en två timmars rundtur tillsammans med en lokalguide som visar oss stadens sevärdheter. Därefter ges tid för egna strövtåg i denna gemytliga stad. Här finns en historisk stadskärna med mysiga gränder och vackra torg, kantade av byggnader från flera epoker. Allt är i originalskick eftersom staden klarade sig utan skador under andra världskriget. På en liten ö i Schweriner See finns stadens vackra slott. Intill slottet finns Schlossgarten. Det var här som blomsterutställningen Bundesgartenschau arrangerades i samband med att Schwerin firade 850-årsjubileum. Kvällen är fri för middag på egen hand inne i staden. 

Dag 3. Schwedenfest i Wismar
Efter frukost ägnar vi dagen åt Wismar och Schwedenfest. Stämningen i Wismar kommer att vara hög då festen pågår hela helgen. Svenska militärer uppklädda i uniformer från förr i tiden går parad och gör uppvisningar. Tält står uppställda och man kan köpa god mat och dryck. Under eftermiddagen besöker vi Hanse Sektkellerei och får pröva deras mousserande vin på plats i den 350 år gamla vinkällaren.  

Dag 4. Schwerin – Hemorten
Frukost och därefter avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur i Schwerin · utflykt Wismar med besök på Hanse Sektkelleri · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 765:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rostock och Schwerin

Schwerin

Wismar

Tyska drycker

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se