tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark för att sedan ta färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Chur
Frukost och avresa söderut. Vi kör genom Tyskland och Liechtenstein innan vi under eftermiddagen kommer fram till Chur. Här inkvarterar vi oss på gemytliga Hotel Sommerau där vi ska bo i fyra nätter.  Frukost och middag ingår samtliga dagar på hotellet.

Dag 3. Chur
Efter frukost får vi en guidad tur av Chur med en lokalguide. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand upptäcka staden, som är den äldsta i Schweiz. Området här var bebott redan 3 000 år före Kristus. Chur har en charmig medeltida stadskärna med kullerstensgator och historiska byggnader. Ovanför stadens centrum ligger Biskopshovet med katedral och biskopsslott, som påminner om den tid då Chur var furstbiskopsdöme. Under eftermiddagen gör vi en vinprovning på Weingut Donatsch där vi får prova på tre schweiziska viner med tilltugg. 

Dag 4. Dagsutflykt med Berninaexpressen
Efter frukost stiger vi ombord på Berninaexpressen. Tågresan som finns med på Unescos världsarvslista varar i cirka fyra timmar och tar oss med på en hisnande tur bland bergspass och glaciärer. Som högst når vi 2 253 meters höjd. Från tågets panoramafönster har vi en fantastisk utsikt under resan och vi passerar flera broar och tunnlar på vår färd till Tirano. Nära Poschiavo passerar vi bland annat den berömda spiralviadukten. Väl framme i italienska Tirano får vi tid till lunch på egen hand innan vår buss tar oss tillbaka till Chur och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Chur
Frukost. Dagen tillbringar vi efter eget tycke. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på utflykter och aktiviteter. 

Dag 6. Chur – Herrenberg
Idag gör vi en utflykt västerut till byn Küssnacht, vackert belägen vid Vierwaldstättersjön. Här stiger vi ombord på en färja som tar oss till den bedårande staden Luzern. Mitt i centrum ligger Kapellbrücke, en medeltida träbro som är Europas äldsta övertäckta bro och stadens symbol. En kvarts promenad från den historiska stadskärnan ligger Lejonmonumentet, ett lejon inhugget i en klippa efter Bertel Thorvaldsens ritningar 1821 som minnesmärke över det i Paris 1792 nedskjutna schweizergardet. Efter besöket åker vi vidare till Herrenberg där vi övernattar på H+ Hotel Stuttgart. Middag på kvällen.

Dag 7. Herrenberg – Hannover
Efter frukost fortsätter vi resan hemåt genom Tyskland. Vi stannar för natten på ett hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Vi fortsätter vår resa hemåt och tar färjan från Puttgarden till Rödby. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45 Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vinprovning · utflykt med Berninaexpressen · båttur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro och schweiziska franc

Andra liknande resor:

Berninaexpressen

Cykel Bodensjön

Bodensjön

Italiens sjöar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se