Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Bremen där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – IJmuiden
Frukost och avresa mot Amsterdam. Vi reser genom Nederländerna och under sen eftermiddag kommer vi fram till färjeläget i IJmuiden utanför Amsterdam. Härifrån avgår DFDS Seaways färja till Newcastle och vi tillbringar natten ombord och äter gemensam middag. 

Dag 3. Newcastle – Glasgow
Frukost på båten. Cirka 09.00 kommer vi fram till Newcastle. Härifrån reser vi västerut genom Northumberland och Cumbria mot Skottlands största stad, Glasgow, där vi checkar in på Holiday Inn Glasgow City Centre Theatreland. Middag på kvällen.

Dag 4. Glasgow – Oban
Frukost och avresa mot högländerna. Norr om Glasgow passerar vi Tarbet och Skottlands största sjö, Loch Lomond. Här börjar högländerna och vi färdas nu i en av de vackraste delarna av Skottland. I byn Inveraray med endast 500 invånare gör vi ett stopp innan vi reser vidare till Oban. Under eftermiddagen inkvarterar vi oss på centrala Royal Hotel. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Oban – Inverness
Frukost. Under morgonen och förmiddagen går vår färd vidare norrut. På vägen mot Inverness passerar vi bland annat Fort William. Staden ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg, det 1 345 meter höga Ben Nevis. Här börjar Kaledoniska kanalen som förbinder Atlanten med Nordsjön. Vi stannar för lunch i Fort Augustus som ligger vid Loch Ness. Sjön är nästan fyra mil lång och sägs vara bebodd av ett sjöodjur, oftast kallat ”Nessie”. I högländernas huvudstad Inverness övernattar vi mitt i centrum på Royal Highland Hotel. Middag på kvällen.

Dag 6. Inverness – Edinburgh
Frukost. Under morgonen reser vi söderut genom högländerna. På väg till Edinburgh stannar vi i Crieff på whiskydestilleriet Glenturret-Famous Grouse. Här får vi en guidad rundtur och provsmakar den berömda drycken. Efter lunch reser vi vidare mot Edinburgh och checkar in på centralt belägna Ibis Edinburgh Centre Royal Mile. Middag på kvällen på närliggande restaurang.

Dag 7. Edinburgh
Frukost. Vi tillbringar förmiddagen tillsammans med vår lokalguide som visar oss den skotska huvudstaden, klassad som världsarv av Unesco. Här finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile, St Gileskatedralen och kullen Calton Hill med flera berömda monument. Middag på kvällen på en restaurang nära hotellet.

Dag 8. Edinburgh – Newcastle
Efter frukost reser vi söderut mot England. Under eftermiddagen når vi Newcastle. DFDS Seaways färja avgår 17.00 till Amsterdam. Middag ombord på båten.

Dag 9. IJmuiden – Bremen
Frukost ombord på båten. Cirka 09.00 kommer vi fram till IJmuiden och reser vidare mot Bremen, där vi övernattar på ett hotell i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 10. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i dubbelhytt · 9 frukostar · 9 middagar · rundtur i Edinburgh · inträde Glenturret Distillery · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt från 4 095:-
Resevaluta: Euro och brittiska pund
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande ort och hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information.

226 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Skottland

Skottland

Vandring Skottland

England runt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se