tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Bremen där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – IJmuiden
Frukost och avresa mot Amsterdam. Vi reser genom Nederländerna och under sen eftermiddag kommer vi fram till färjeläget i IJmuiden utanför Amsterdam. Härifrån avgår DFDS Seaways färja till Newcastle och vi tillbringar natten ombord och äter gemensam middag. 

Dag 3. Newcastle – Perth
Frukost på båten. Cirka 09.00 kommer vi fram till Newcastle. Härifrån reser vi norrut genom Northumberland mot den skotska staden som bär samma namn som den på australiska västkusten, Perth. Här checkar vi in på centralt belägna Salutation Hotel och äter middag tillsammans.

Dag 4. Högländerna med Loch Lomond
Frukost och avresa västerut. Vi färdas nu i en av de vackraste delarna av Skottland och når Skottlands största sjö, Loch Lomond. I Tarbet stiger vi ombord på en båt som tar oss på en vacker tur över sjön till Inveruglas där vår buss möter oss för vidare färd genom de skotska högländerna. Vi kör norrut genom nationalparken Loch Lomond och Trossachs och njuter av vyerna. Vi återvänder sedan till Perth och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Cairngorms nationalpark
Efter frukost bär det av norrut mot Cairngorms nationalpark och dess enastående natur, och vi håller tummarna för klart väder för den allra bästa upplevelsen. Vi når den lilla orten Kincraig, belägen i nationalparksområdet och hjärtat av de skotska högländerna, och här finner vi en av de många fårfarmerna i landet. Här bjuds vi på en show vi sent ska glömma, upp till åtta hundar vallar fåren med total kontroll och disciplin utan dess like. Efter showen vänder vi åter mot Perth. På vägen stannar vi i den charmiga staden Pitlochry där det viktorianska arvet är tydligt i den tjusiga arkitekturen. Vi besöker ett av landets alla whiskydestillerier, Glenturret Distillery där vi provsmakar den skotska nationaldrycken och får en rundvisning för att lära oss mer om denna anrika dryck. Under sen eftermiddag återvänder vi till Perth och vårt hotell där vi äter gemensam middag. 

Dag 6. Lågländerna och Stirling Castle
Efter frukost reser vi mot staden Stirling som ibland beskrivs som broschen som håller samman högländerna och lågländerna. Den medeltida staden är byggd kring det pampiga Stirling Castle, ett av de största och viktigaste slotten i hela Skottland. Vi besöker slottet och får chans att titta närmare på de olika byggnaderna och utställningarna som finns på området. De som sett den mycket populära filmen Braveheart eller bara är bekanta med William Wallace öde erbjuds extra många spännande upplevelser här. När vi ändå är i trakterna kör vi förbi Falkirk där vi ser Falkirkhjulet, en båtlyft som blivit vida känd tack vare sin unika utformning där båtarna hissas och sänks 25 meter för att möjliggöra en båtförbindelse mellan Edinburgh och Glasgow. Vi återvänder för en sista natt på hotellet i Perth. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Perth – Edinburgh
Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell innan vi reser vidare mot Edinburgh. Väl framme visar vår lokalguide oss runt i den skotska huvudstaden, klassad som världsarv av Unesco. Här finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile, St Gileskatedralen och kullen Calton Hill med flera berömda monument. Vi checkar in på Edinburgh Grosvenor Hotel och äter sedan middag på egen hand. 

Dag 8. Edinburgh – Newcastle
Efter frukost reser vi söderut mot England. Under eftermiddagen når vi Newcastle. DFDS Seaways färja avgår 17.00 till Amsterdam. Middag ombord på båten.

Dag 9. IJmuiden – Bremen
Frukost ombord på båten. Cirka 09.00 kommer vi fram till IJmuiden och reser vidare mot Bremen, där vi övernattar på ett hotell i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 10. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i dubbelhytt · 9 frukostar · 8 middagar · båttur på Loch Lomond · vallhundsuppvisning · rundvisning Glenturret Distillery · entré Stirling Castle · rundtur i Edinburgh · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt från 2 595:-
Resevaluta: Euro och brittiska pund
Speciellt: På avresan 21/7 bor vi dag 3-7 på Mercure Perth Hotel.

Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh

Skottland

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se