tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Skepparps vingård – Kristianstad
Vi reser söderut mot Skåne, och vid Hallandsåsen gör vi en paus med möjlighet att ta en förmiddagsfika. Vid lunchtid anländer vi till Skepparps vingård, belägen en mil från Kivik, där man för femte gången arrangerar Österlens vinfestival med namnet ”Smaka svenska viner”. Vi inleder med att avnjuta mästerkocken Tareq Taylors specialkomponerade festivaltallrik ackompanjerad av ett glas vin. Därefter har vi en bokad så kallad vinskola, där vi under ledning av en sommelier får en inblick i vinprovningens ädla konst. Sedan finns det möjlighet att testa de nyvunna kunskaperna genom fler provsmakningar av festivalens viner. Här erbjuds ett fyrtiotal viner från runt tio svenska vingårdar, både mousserande och stilla och såväl vitt som rosé och rött. Ett häfte med tio kuponger för tio smakprov ingår, flera kan köpas på plats. Framåt kvällen åker vi till Kristianstad, där vi checkar in på centrala Quality Hotel Grand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Kristianstad – Fredholms vingård – Hemorten
Efter sovmorgon och en härlig frukost påbörjar vi vår resa hemåt. I Tyringe stannar vi för ett studiebesök på Fredholms vingård, som etablerades 2008 då man började plantera sina första vinstockar. Numera har man runt 1200 stockar på gården, fördelade på de blå druvorna Rondo och Siramé samt den gröna druvan Solaris. Efter den guidade turen på gården bjuds vi på kaffe och kaka innan det runt lunchtid är dags att fortsätta vår hemresa. Efter en paus på Hallandsåsen beräknas vi vara tillbaka i Göteborg cirka 17.00.

Ingår: Buss t/r · en övernattning i dubbelrum · en frukost · en festivaltallrik med ett glas vin · en middag · ett häfte med tio kuponger för smakprov av vin · vinprovarskola · studiebesök samt kaffe och kaka på Fredholms vingård · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 495:- · fler provsmakningskuponger

Andra liknande resor:

Kiviks äppelmarknad

Österlen

Påsk i Skåne

Snapphanebygden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se