05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.
Vi reser söderut mot Skåne och vid Hallandsåsen gör vi en paus med möjlighet att ta en förmiddagsfika. Vid lunchtid anländer vi till Skepparps vingård, belägen en mil från Kivik, där man för sjunde gången arrangerar Österlens vinfestival med namnet Smaka svenska viner. Vi inleder med att avnjuta en Skepparps Vingårdslunch, skapad av Tomas Gustavsson, OS-medaljör i matlagning, tillsammans med ett glas vin.
För den som vill kan man välja till en så kallad vinskola som pågår i ca 40 minuter, här provar vi 4 olika viner under ledning av en sommelier och får en inblick i vinprovningens ädla konst. Vinprovarskolan måste förbokas inför resan och antalet platser är begränsat. Pris från 195:-
Sedan finns det möjlighet att testa de nyvunna kunskaperna genom fler provsmakningar av festivalens viner. Under dagen erbjuds ett fyrtiotal viner från runt tio svenska vingårdar, bland annat från Åhus vingård som vi besöker dag 2. Vi erbjudes mousserande, stilla och såväl vitt som rosé och rött. Ett häfte med tio kuponger för tio smakprov ingår. Framåt kvällen åker vi till Kristianstad, där vi checkar in på centrala Stadshotellet Kristianstad. Gemensam middag på hotellet.
Vi reser söderut mot Skåne och vid Hallandsåsen gör vi en paus med möjlighet att ta en förmiddagsfika. Vid lunchtid anländer vi till Skepparps vingård, belägen en mil från Kivik, där man för sjunde gången arrangerar Österlens vinfestival med namnet Smaka svenska viner. Vi inleder med att avnjuta en Skepparps Vingårdslunch, skapad av Tomas Gustavsson, OS-medaljör i matlagning, tillsammans med ett glas vin.
För den som vill kan man välja till en så kallad vinskola som pågår i ca 40 minuter, här provar vi 4 olika viner under ledning av en sommelier och får en inblick i vinprovningens ädla konst. Vinprovarskolan måste förbokas inför resan och antalet platser är begränsat. Pris från 195:-
Sedan finns det möjlighet att testa de nyvunna kunskaperna genom fler provsmakningar av festivalens viner. Under dagen erbjuds ett fyrtiotal viner från runt tio svenska vingårdar, bland annat från Åhus vingård som vi besöker dag 2. Vi erbjudes mousserande, stilla och såväl vitt som rosé och rött. Ett häfte med tio kuponger för tio smakprov ingår. Framåt kvällen åker vi till Kristianstad, där vi checkar in på centrala Stadshotellet Kristianstad. Gemensam middag på hotellet.
Ännu en resa med Rolfs till full belåtenhet
Resan blev en höjdpunkt. Mycke tack vare reseledare Birgitta som tar väl hand om alla. Är kunnig och förbereďd på sitt resmål. Vi fick information om viner både muntligt och utskrivet på papper. De är guld värt när man som resenär får denna information och är förberedd. 👍👏😊 Busschaufför Marie körde tryggt och säkert. Tog oss till de ställen vi skulle besöka. 👍👏😊 Praktikant Jeanette var trevlig att prata med. Önskar henne lycka till på sina kommande resor. Hotellet var bra. Frukosten utmärkt och riklig. 👍 De som inte var så bra var middagen som skulle vara buffé, vilket innebar att vi fick hämta maten själva. Maten på Åhus vingård var superbra och där var de servering på tallrik och riklig portion med varmrökt lax med tillbehör.