tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Buchholz
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland passerar vi Lübeck och når under början av kvällen Buchholz, söder om Hamburg. Vi checkar in på Achat Plaza Hamburg/Buchholz där vi bor under hela resan. Middag på kvällen.

Dag 2. Altes Land
Efter frukost åker vi ut på landsbygden och passerar Altes Land, Europas största sammanhängande fruktodlingsområde, där landskapet domineras av äppel- och körsbärsodlingar. Vi gör ett besök i staden Jork där vi får vi möjlighet att besöka ett litet hembygdsmuseum. Söder om Stade ligger sparrisgården Werner – Der Spargelhof, där vi gör ett besök. Här får vi förklarat för oss hur man odlar sparris och får en visning av produktionen. I gårdsbutiken finns möjlighet för inköp innan vi sätter oss till bords hos Gut Deinster Mühle för en sparrislunch där vi blir serverade sparrissoppa med bröd. Efter detta trevliga besök åker vi vidare till hansestaden Stade där vi får tid att utforska denna historiskt betydelsefulla handelsstad. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Hamburg
Frukost på hotellet och avresa till centrala Hamburg för en cirka en timmes båttur på floden Elbe. Elbe mynnar i Nordsjön, cirka 100 kilometer nordväst om Hamburg, och är en av Europas största och viktigaste floder. Efter båtturen visar en lokalguide oss runt i denna fina stad. Vi får även tid att besöka de centrala delarna av Hamburg och äta lunch på egen hand.

Dag 4. Buchholz – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · sparrislunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 695:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hamburg

Hamburg

Hamburg opera

Kielkanalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se