tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar och där det finns möjlighet att äta ombord. Vi reser därefter vidare söderut och kommer under kvällen till vårt hotell i utkanten av Berlin. Middag på hotellet efter ankomst.

Dag 2. Berlin – Dresden
Efter frukost beger vi oss söderut mot Spreewald. Området har fått sitt namn från floden Spree som här delar sig i flera armar. Området är sedan lång tid bebott av sorber som är ett västslaviskt folkslag. Sorberna har en välbevarad kultur och tradition. Vi stannar till i Lübbenau för att göra en kanalbåttur med en flatbottnad båt, av lokalbefolkningen kallad Kahn. Båtturen varar i cirka fyra timmar och under utflykten bjuds vi på lunch. Regionen är känd för en del speciella maträtter, till exempel det typiska sättet att lägga in gurka och andra grönsaker. Spreewald tillhörde under tiden 1949–1990 Östtyskland och de uppskattade Spreewaldgurkornas symbolvärde hyllas i filmen Good Bye Lenin från 2003, där det visas att det var svårt att få tag på dessa gurkor strax efter den tyska återföreningen. På eftermiddagen kommer vi till Dresden och checkar in på ibis Königstein. Hotellet ligger på gångavstånd från centrum intill centralstationen. Middag på kvällen.

Dag 3. Dresden
Efter frukost möts vi av en lokalguide som visar oss Dresden under två timmar. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe”. Dresden bombades mycket svårt i mitten av februari 1945 och har återuppbyggts i olika perioder. Arbetet med att återuppbygga staden pågår fortfarande, och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års restaurering. Vår guide visar oss runt bland sevärdheter som Zwingerpalatset, Semperoperan, frisen Furstetåget och Brühlterrassen. På kvällen beger vi oss till gamla stan för ett besök på den gemytliga restaurangen Altmarktkeller. Restaurangen serverar inhemsk mat och här äter vi kvällens middag.

Dag 4. Dresden – Berlin
Frukost och därefter avresa till Meissen nordväst om Dresden. Här gör vi ett besök på den anrika porslinsfabriken som grundades redan i början av 1700-talet. Vid lunchtid följer vi Elbe norrut längs den Sachsiska vinvägen till Lehmann's Seusslitzer Weinstube där vi gör en vinprovning. Under eftermiddagen fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Berlin – Hemorten
Efter frukost reser vi norrut till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · båttur med lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avvikande avresetider samt hemkomsttider kan förekomma. Se bokningsbekräftelse för aktuella tider.

Andra liknande resor:

Cottbus & Spreewald

Tjeckiska pärlor

Prag

Prag

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se