Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 07.30 Göteborg, 08.15 Borås, 08.45 Ulricehamn, 10.00 Jönköping, 11.25 Linköping, 11.55 Norrköping och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi reser österut via Borås och vackra Vätterleden upp till Stockholm. Under eftermiddagen checkar vi in på Quality Hotel Globe som ligger strax intill Globen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Stadsrundtur och Allsång på Skansen
Frukost och sedan väntar en tre timmar lång stadsrundtur med lokalguide i Stockholm. Vi får se de mest populära sevärdheterna, såsom Kungliga slottet, Stadshuset och Gamla stan. Stockholms finaste utsikt upplever vi vid Söders höjder där vi gör ett fotostopp och blickar ut över Gamla Stan, Strömmen, Skeppsbron och Djurgården. Turen avslutas i centrum och vi får egen tid fram till eftermiddagen. För de shoppingsugna finns varuhus och spännande butiker. Stockholm har dessutom ett stort utbud av trevliga restauranger, mysiga kaféer och krogar av alla de slag.

När vi åter samlas beger vi oss till Skansen och dagens höjdpunkt Allsång på Skansen. Detta populära program sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979 och sedan dess har det blivit många program. Den artist som varit med flest gånger är den härliga personligheten Kalle Moraeus. Allsångskvällen startar 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen 20.00. Värt att tänka på är att ta med solhatt eller regnkläder beroende på väder och inte glömma att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Kvällen avslutas 21.30. Efter en innehållsrik dag med fantastisk allsång återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Tusen öars kryssning
Efter en god frukost väntar en heldagskryssning i Stockholms skärgård. Vi färdas med den klassiska skärgårdsbåten M/S Waxholm III från stadens buller genom den inre skärgården till den yttre skärgården. Under dagen går vi i land på några av skärgårdens mest välkända öar för en guidad tur. På Kymmendö bekantar vi oss med ön som Strindberg refererar till som Hemsö och ute i havsbandet gästar vi Bullerö där Bruno Liljefors hämtade inspiration och målade. Här har vi också möjlighet till ett snabbt dopp om tid finns. Innan båten vänder hemåt hinner vi även med ett stopp i seglarparadiset Sandhamn, där gångvägarna kantas av pittoreska hus och trolska tallskogar. Under dagen blir vi serverade förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag med husmanskost.

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Efter frukost tar vi plats i bussen för en tur ner till Slottsbacken och Gamla stan. Här har vi egen tid till cirka 13.30 då vi beger oss hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen på Allsång på Skansen. Hittar man en sittplats får man bara hålla sin egen plats och en plats för sitt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att finna en sittplats inför kvällen. Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, hur vädret är och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur · entré till Allsång på Skansen · heldagskryssning med förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 175:-
Speciellt: Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen vid Allsång på Skansen.

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Mamma Mia The Party

Stockholm

Stockholm

Stockholm Konst

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se