tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 07.30 Göteborg, 08.15 Borås, 08.45 Ulricehamn, 10.00 Jönköping, 11.25 Linköping, 11.55 Norrköping och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi reser österut via Borås och vackra Vätterleden upp till Stockholm. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Park Inn i moderna Hammarby sjöstad nära Hammarbybacken. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Stadsrundtur och Allsång på Skansen
Frukost och sedan väntar en tre timmar lång stadsrundtur med lokalguide i Stockholm. Vi får se de mest populära sevärdheterna, såsom Kungliga slottet, Stadshuset och Gamla stan. Stockholms finaste utsikt upplever vi vid Söders höjder där vi gör ett fotostopp och blickar ut över Gamla Stan, Strömmen, Skeppsbron och Djurgården. Turen avslutas i centrum och vi får egen tid fram till eftermiddagen. För de shoppingsugna finns varuhus och spännande butiker. Stockholm har dessutom ett stort utbud av trevliga restauranger, mysiga kaféer och krogar av alla de slag.

När vi åter samlas beger vi oss till Skansen och dagens höjdpunkt Allsång på Skansen. Detta populära program sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979 och sedan dess har det blivit många program. Den artist som varit med flest gånger är den härliga personligheten Kalle Moraeus. Allsångskvällen startar 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen 20.00. Värt att tänka på är att ta med solhatt eller regnkläder beroende på väder och inte glömma att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Kvällen avslutas 21.30. Efter en innehållsrik dag med fantastisk allsång återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Tillvalsutflykt Lilla skärgårdsturen
Efter en god frukost väntar en fri dag eller Lilla Skärgårdsturen med guide. Vi upplever det bästa av Stockholms skärgård under en cirka 2,5 timmar lång båttur. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 345:-

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Efter frukost tar vi plats i bussen för en tur ner till Slottsbacken och Gamla stan. Här har vi egen tid till cirka 13.30 då vi beger oss hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen på Allsång på Skansen. Hittar man en sittplats får man bara hålla sin egen plats och en plats för sitt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att finna en sittplats inför kvällen. Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, hur vädret är och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 895:- · tillvalsutflykt
Speciellt: Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen vid Allsång på Skansen.

Genomsnittligt omdöme

4.7 / 5

Baserat på 24 recensioner

2018-07-02

"Vi är mycket nöjda med resan."

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Stockholm

Stockholm

Teater Forever Piaf

Saturday Night Fever

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se