tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.20 Kungälv, 11.05 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Kristiansand
Avresa från hemorten under morgonen. I Strömstad tar vi färjan över Oslofjorden till Sandefjord. Vi reser med Color Lines färja och under överfarten som tar cirka två och en halv timme hinner vi både äta lunch i kafeterian och handla taxfree i butiken ombord. I Sandefjord stiger vi på bussen för färd söderut till Kristiansand, där vi bor på centralt belägna Clarion Hotel Ernst. Middag på kvällen.

Dag 2. Kristiansand – Stavanger
Efter frukost startar vi dagens resa. Vi kör västerut längs E18 och tar av vid Flekkefjord för att fortsätta på riksväg 44 mot Stavanger. Vi passerar bland annat Egersund, ”den vita staden”, känd för sina vitmålade trähus. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide i Stavanger. Stavanger är numera Norges oljehuvudstad. Vi ser bland annat den gamla stadsdelen Gamle Stavanger, med sin vackra trähusbebyggelse. Vi inkvarterar oss mitt i centrum på utmärkta Scandic Stavanger City. Middag på kvällen.

Dag 3. Stavanger – Vrådal
Efter frukost lämnar vi Stavanger. Denna dag blir höjdpunkten på resan för många. Vi åker med vår buss till Lauvvik kaj, där vi går ombord på färjan som ska ta oss hela sträckan in genom den mäktiga Lysefjorden och bland annat förbi den över 700 meter höga klippan ”Preikestolen”. I Lysebotn stiger vi på vår buss och åker via 28 hårnålskurvor upp till restaurang ”Örnnästet” där det blir tid för lunch. Därefter åker vi vidare över högfjällsplatån mot Vrådal där vi har resans sista övernattning med middag på Straand Hotel.

Dag 4. Vrådal – Hemorten
Efter frukost reser vi mot Sandefjord. På vägen stannar vi i Gvarv och besöker Lindheims fruktgård. Vi får en rundvisning och får provsmaka deras egentillverkade äppelmust. Därefter åker vi vidare till Sandefjord där vi tar färjan över till Strömstad. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · alla båtturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:-
Resevaluta: Norska kronor

Andra liknande resor:

Bergenbanan

Hurtigruten norrut

Skidor Telemark

Vandring Telemark

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se