tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Hamar
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går norrut genom Bohuslän. Vi passerar Svinesundsbron och kommer in i Norge. Resan fortsätter förbi Oslo och framåt kvällen anländer vi till Hamar och vårt boende på eller Scandic Hamar där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hamar – Kristiansund
Efter frukost kör vi genom Gudbrandsdalen och över Dovrefjell. Om vädret tillåter får vi en fantastisk utsikt mot Snöhetta, 2 286 meter över havet. Vi fortsätter förbi Sunndalsöra och gör ett stopp vid Tingvolls romanska stenkyrka från 1100-talet. Därefter går resan vidare till Kristiansund. Staden ligger vid havet och är känd för sin export av klippfisk, som vanligtvis är torkad torsk. Här övernattar vi på Quality Hotel Grand som ligger centralt. Middag på kvällen.

Dag 3. Kristiansund – Geiranger
Idag väntar en resa längs två av Norges mest berömda turistvägar. Vi inleder med den imponerande Atlanthavsvägen, som följer Atlantkusten i 36 km över öar och skär via åtta broar. Vi stannar till i den lilla orten Bud där det finns ett krigsmuseum på platsen för ett tyskt fort från andra världskriget. Vi fortsätter till Åndalsnes där vi tar in på den hisnande vackra Trollstigen som öppnades 1936. Med hänförande utsikt över branta klippor, djupa fjordar och bördiga dalar kör vi omgivna av majestätiska fjäll mot dagens mål, Geiranger. Mellan Linge och Eidsdal tar vi färjan över Norddalsfjorden och fortsätter längs den vackra vägen med många hårnålskurvor ner till Hotel Union Geiranger där vi ska övernatta. Middag på kvällen.

Dag 4. Geiranger – Gjøvik
Efter frukost åker vi mot Lom där vi gör en paus vid den berömda stavkyrkan från 1100-talet (inträde tillkommer). Vi fortsätter sedan över Randen och förbi Lillehammer till vårt boende på Clarion Collection Hotel Grand i Gjøvik där vi äter gemensam middag under kvällen. 

Dag 5. Gjøvik – Hemorten
Efter frukost reser vi mot Oslo och vidare mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 645:- · inträde Loms stavkyrka
Resevaluta: Norska kronor

Andra liknande resor:

Ålesund

Geilo

Geilo

Hurtigruten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se