tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.35 Uddevalla, 09.30 Tanum och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Öyer
Avresa från hemorten under morgonen. Vi reser till Oslo där vi stannar för lunch på egen hand i centrum. Under eftermiddagen reser vi till Lillehammer och Öyer. Vinterolympiaden hölls 1994 i Lillehammer och på vägen passerar vi Hamar där det går att skymta skridskoarenan Vikingskipet. I Lillehammer finns Lysgårdsbackarna där invigningen hölls och strax nedanför ligger Håkons Hall. Väl i Öyer, cirka en mil norr om Lillehammer, övernattar vi på Scandic Hafjell. Middag på kvällen.

Dag 2. Öyer – Trondheim
Efter frukost reser vi genom Gudbrandsdalen mot Trondheim. Strax efter Dombås passerar vi Dovrefjell. Om vädret tillåter får vi en fantastisk utsikt mot Snöhetta, 2 286 meter över havet. I Dovrefjellsområdet finns en nationalpark där det lever myskoxar i vilt tillstånd. Vi passerar Oppdal och anländer sedan till Trondheim. Staden grundades av vikingakungen Olav Tryggvason och firade 1997 sitt tusenårsjubileum. Under eftermiddagen möter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur. De som önskar får tid till att besöka Nidarosdomen, domkyrkan som är ett av Nordens främsta medeltida byggnadsverk (inträde tillkommer). Vi övernattar på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Middag på kvällen.

Dag 3. Trondheim – ombord på Hurtigruten
Frukost och sedan avfärd med Hurtigruten. Vi åker sträckan från Trondheim till Bergen och får ta del av en liten bit av det som brukar kallas "världens vackraste sjöresa". Under sen eftermiddag passerar vi Kristiansund och senare under kvällen Molde. Vi äter middag och övernattar ombord.

Dag 4. Ombord på Hurtigruten – Bergen
Frukost. På vår färd mellan öar och fjordar passerar vi Sognefjorden längst ut vid havet. Vi kommer till Bergen 14.30 där vår buss väntar. En lokalguide visar oss runt i denna vackra gamla stad präglad av hansetiden. Därefter checkar vi in på Scandic Bergen City. Middag på kvällen.

Dag 5. Bergen – Vrådal i Telemark
Frukost och avresa mot Hardangerfjorden. Nära Bruravik åker vi över fjorden på nya Hardangerbron, invigd 2013, och vidare mot Odda. Vi stannar till vid Låtefossen och fortsätter sedan till Röldal. Här ser vi den vackra stavkyrkan från 1200-talet (inträde tillkommer). Därefter åker vi vidare mot Vrådal där vi bor på Straand Hotel. Middag på kvällen.

Dag 6. Vrådal i Telemark – Hemorten
Frukost på hotellet innan vi åker mot Sandefjord. Här avgår Color Lines färja till Strömstad 13.30. Ombord finns butiker, kafeteria och restaurang. Ankomst Strömstad 16.00. Vi beräknas vara i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · en övernattning i dubbelhytt på Hurtigruten · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 775:- · inträde Nidarosdomen cirka 100 NOK · inträde stavkyrkan i Röldal cirka 50 NOK
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: 2020 - Avresan 22/5 övernattar vi dag 1 Scandic Lillehammer och dag 6 på Best Western Plus Hotell Hordaheimen.

Andra liknande resor:

Röros

Trollstigen

Ålesund

Geilo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se