tid

Avgångstider Avgångstider: 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Spornitz
Vi kör genom södra Sverige och Danmark till Rödby. Där tar vi färjan till Puttgarden. Det finns möjlighet att äta på båten. Vi fortsätter sedan till vårt hotell, Van der Valk Landhotel Spornitz, som är naturskönt beläget, strategiskt placerat med tanke på våra utflykter. Här ska vi bo i tre nätter. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wismar
Efter frukost på hotellet åker vi till Wismar, den gamla hansestaden. Här gör vi en guidad tur i den charmiga stadskärnan som är upptagen på Unescos lista över världsarv. Trots att mycket av arkitekturen förstördes i kriget finns fortfarande många vackra gamla byggnader helt eller delvis bevarade. Efter stadsrundturen har vi några fria timmar för att upptäcka Wismar på egen hand. Kanske vill du äta lunch på en mysig krog eller kika lite i butikerna. På eftermiddagen samlas vi igen för ett besök på Hanse Sektkellerei. Vi visas runt och får prova tre sorters sekt. På kvällen åker vi tillbaka till Spornitz och äter middag på hotellet.

Dag 3. Vielank och Schwechower
På förmiddagen är vi lediga för egna aktiviteter. Efter lunch på egen hand åker vi tillsammans till den lilla byn Vierlank. Här bjuds vi på en kortare visning av byns bryggeri och får naturligtvis prova en av deras egna produkter. Sedan sätter vi oss på bussen igen och åker till det vackert belägna Schwechower Obstbrennerei. Till skillnad från brandy som alltid är gjord på destillerat vin av vindruvor, bränner man här så kallad fruktbrandy på olika sorters frukt. Även här får vi en rundvisning och provsmakning av snapsar och likörer av högsta kvalitet. Middag på hotellet.

Dag 4. Spornitz – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 875:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rostock och Schwerin

Schwerin

Schwerin

Wismar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se