tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan till Puttgarden. Överfarten varar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Hamburg och kommer under kvällen fram till Bremen och fyrstjärniga Atlantic Hotel Universum, beläget i stadens universitetskvarter. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2. Besök Botanika
Efter frukost åker vi den korta vägen till Bremens berömda rhododendronpark som ligger i utkanten av staden. När rhododendron och azalea blommar förvandlas den 46 hektar stora parken till ett fantastiskt färghav, och en promenad här är en njutning för alla sinnen. Med över 600 arter och runt 3 500 sorter är Bremens samling av släktet Rhododendron den andra största i världen. År 2003 invigdes det gröna vetenskapscentret Botanika, beläget mitt i parken. På mer än 4 000 kvadratmeter presenteras rhododendronvärlden på ett interaktivt och underhållande sätt. Här gör vi en guidad rundtur och får i de stora utställningsväxthusen bland annat se autentiskt efterbildade landskap från Fjärran Östern, där rhododendron växer vilt i naturen, och den största Buddhastatyn utanför Asien.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Bremen var en av Hanseförbundets viktigaste städer och har en spännande historia. Vid gamla stadens torg finns rådhuset och Rolandsstatyn som båda är utnämnda till världsarv av Unesco. Strax intill ligger den mäktiga domkyrkan och stadsmusikanternas staty. I de pittoreska Schnoorkvarteren, som fått sitt namn efter de många repslagare som bodde här, finns flera gator med medeltida bebyggelse. På kvällen kan vi på egen hand utforska stadens stora restaurangutbud.

Dag 3. Park der Gärten och Hobbie Rhododendronpark
Väster om Bremen i delstaten Niedersachsen ligger distriktet Ammerland vars slogan är ”Parklandskapet Ammerland – en symfoni i grönt”. Det är ett låglänt område berömt för sina många väderkvarnar, handelsträdgårdar och rhododendronodlingar. Vi inleder dagen med ett guidat besök i Park der Gärten, belägen i utkanten av den idylliska staden Bad Zwischenahn nära sjön Zwischenahner Meer. På det cirka 14 hektar stora området finns över 40 olika inspirerande tematrädgårdar, såsom medelhavsträdgården, japanska trädgården och den vintergröna trädgården. I parken finns också runt 2 000 färgsprakande rhododendronsorter.

På eftermiddagen fortsätter vi till Tysklands största rhododendronpark Hobbie, grundad 1928 av Dietrich Gerhard Hobbie och fortfarande i familjens ägo. Den 70 hektar stora parken är ett riktigt blomsterparadis med tusentals rhododendron och azaleor i olika färger och former, idylliska stigar med inbjudande bänkar och skulpturutställning runt den stora dammen. Det största rhododendronträdet är över 9 meter högt! Under sen eftermiddag återvänder vi till Bremen. På kvällen äter vi gemensam middag på Schuettinger Brauerei.  

Dag 4. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.15, Göteborg 20.30 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bremen

Bremen

Bremen

Tyska pärlor

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se