tid

Avgångstider 04.35 Jönköping, 05.50 Borås, 06.50 Göteborg och anslutning från ytterligare ett antal orter i Västsverige

Dag 1. Hemorten – Hirtshals
Vi åker med färjan Stena Line från Göteborg till Fredrikshamn och vidare fem mil med buss till hamnstaden Hirtshals. Klockan 15.00 avgår Smyril Lines färja M/S Norröna, som kommer att vara vårt hem under de närmaste dagarna. Ombord finns taxfreeshop, bar, nattklubb, soldäck, pool och restaurang. Vi äter gemensam middag ombord varje kväll.

Dag 2. Till havs
Vi har en hel dag till havs, som börjar med en härlig frukostbuffé. Man kan njuta av vädret från soldäck och en bra bok samt trevliga vänner ombord. På eftermiddagen anordnas bingo för dem som önskar. Det visas även en film om morgondagens resmål, som är Färöarna.

Dag 3. Färöarna, Gjógv
Tidigt på morgonen anländer vi till Tórshavn på Färöarna. Vi gör en halvdagsutflykt med lokalguide till Gjógv, som är känd för sin särpräglade naturhamn. Härifrån kan vi se de berömda klippformationerna i havet, bland annat Búgvin som med sina 188 meter är det största fristående klippblocket.

Dag 4. Island, Mývatn
Vi anländer till Islands östra kust och orten Seyðisfjörður där vi kommer att ligga i hamn till kvällen dagen därpå. Vi gör en heldagsutflykt med lokalguide till sjön Mývatn. Den ligger i ett vulkaniskt område med varmt vatten och med ett osedvanligt rikt fågelliv på våtmarkerna omkring. Vi besöker Mývatns naturbad där man kan bada i sjön, som har en temperatur på 38 grader. Ta med badkläder och egen badhanduk.

Dag 5. Island, sjön Lögurinn
Vi fortsätter att utforska Islands östra kust och gör en utflykt tillsammans med lokalguide till sjön Lögurinn. Under utflykten besöker vi bland annat ett museum över naturområdet Vatnajökull. Därifrån promenerar vi sedan ner till Skriðuklaustur. Här gör vi ett besök i huset där författaren Gunnar Gunnarsson verkade. Han var en isländsk författare som främst skrev på danska, men med isländska motiv. Efter en rundtur serveras vi en isländsk lunch som ingår i priset. Resten av eftermiddagen kan vi tillbringa i Seyðisfjörður eller ombord på färjan.

Dag 6. Färöarna, Kirkjubour
Vi färdas utmed Färöarnas kust där man kan se de färgglada husen på klipporna och intressanta fåglar. På eftermiddagen anländer vi till Färöarnas huvudstad Tórshavn. Vi gör en tre timmars utflykt till Kirkjubøur. Här fanns tidigare biskopssätet och vi kan se ruinerna efter Magnuskatedralen och den lilla Olavskyrkan från medeltiden. Här finns också den gamla kungsgården, som sägs vara världens äldsta bebodda trähus och som nu inhyser den sjuttonde generationen.

Dag 7. Till havs
Vi får nu en dag till havs där vi bara kan koppla av. Kanske lockar ett besök i poolen och bastun eller en film i biografen. Vår sista kväll tillsammans blir extra festlig då vi får avnjuta en vikingabuffé. Vikingarna var inga kulinariska vildar som man kanske tror. Under sina resor breddade de sina kunskaper om hur man tillredde maten och tog med sig många nya råvaror hem. Kvällens buffé är tillagad på vikingarnas sätt och med de kryddor de använde sig av.

Dag 8. Hirtshals – Hemorten
På förmiddagen anländer vi till Hirtshals. Färden går vidare med buss till Fredrikshamn där vi åker med Stena Line till Göteborg som vi når cirka 17.30.

Ingår: 7 övernattningar insides dubbelhytt nedre bäddar · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program
Tillägg: Dubbelhytt utsides från 6 395:-
Resevaluta: Danska och Isländska kronor
Speciellt: Pass krävs. Tag gärna med kikare. Då utflykterna i land sköts av lokalguider är det vår erfarne chaufför som är reseledare under resans gång och ombord på kryssningen.

Andra liknande resor:

Färöarna

Skottland

Skottland

Yttre Hebriderna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se