Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby – Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Colmar
Frukost och avresa till Colmar, staden som kallas ”Lilla Venedig” och är känd för sina vackra hus och kanaler. På vägen dit stannar vi till i Drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Vi bor tre nätter på Mercure Centre Unterlinden i centrala Colmar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt vinskörd
Frukost. Efter tidig frukost tar vi bussen till vinodlingen i Soultzmatt  (15 minuters resa), iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van vid att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmars plockande blir det kafferast och senare en glad lunch med vin kring vinfälten. Efteråt blir det vinprovning och besök i vinkällaren. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Colmar.

Dag 4. Utflykt Strasbourg
Frukost och sedan utflykt till Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2 000-årig historia och många sevärdheter som ”Petite France”, katedralen och EU-parlamentet. Under en kanalbåtsfärd ser man allt under cirka en timme (pris 15 euro). På vägen tillbaka följer vi delvis ”Route des vins” och stannar till i Riquewihr där det också ges möjlighet att avsmaka och köpa vin. På kvällen är det dags för resans gastronomiska höjdpunkt: en femrätters middag på Auberge du Cheval Blanc” i Westhalten (en stjärna i Michelin) med tillhörande viner och kommentarer om hur man kombinerar mat och vin.

Dag 5. Colmar – Reims
Frukost. Vi lämnar Alsace och tar bussen till Champagnes huvudstad Reims. Här finns tillfälle att besöka champagnehus och den berömda katedralen. Vi bor centralt på Grand Hotel Continental och äter middag på hotellet.

Dag 6. Utflykt Champagne
Frukost. På eftermiddagen lär vi känna Champagne med en trevlig utflykt.  Vi färdas över de böljande kullarna och i Épernay besöker vi det anrika champagnehuset Mercier där vi smakar på tre kvaliteter varav en årgångschampagne (25 euro). På hemvägen stannar vi till i Hautvillers där Dom Perignon ”uppfann” champagnen. Middag på kvällen.

Dag 7. Reims – Bremen
Frukost och avresa. Vi passerar Belgien och kommer slutligen till Tyskland och Bremen där vi tar in på vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch med vin · 6 middagar (varav en gourmetmiddag med vin) · vinprovning · vinskördedag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 345:- · besök champagnehuset Mercier · kanalbåtstur i Strasbourg
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 15/9 bor vi på hotell Golden Tulip Reims L’univers dag 5 och 6 i Reims.

146 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Champagne

Paris

Paris

Bryssel Antwerpen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se