tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby – Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Colmar
Frukost och avresa till Colmar, staden som kallas ”Lilla Venedig” och är känd för sina vackra hus och kanaler. På vägen dit stannar vi till i Drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Vi bor tre nätter på Grand Hotel Bristol i Colmar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt vinskörd
Frukost. Efter tidig frukost tar vi bussen till vinodlingen i Soultzmatt  (15 minuters resa), iförda tåliga kläder och rejäla skor. Seppi Landmann är van vid att instruera såväl vana plockare som nybörjare. Efter några timmars plockande blir det kafferast och senare en glad lunch med vin kring vinfälten. Efteråt blir det vinprovning och besök i vinkällaren. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Colmar.

Dag 4. Utflykt Route des vins
Frukost och sedan färd längs Alsaces berömda vinväg som slingrar sig genom vackra kuperade landskap med vinstockar på de böljande sluttningarna. Vi gör ett stopp i Dambach-la-Ville och åker vinvägen till pittoreska Riquewihr där det också ges möjlighet att avsmaka och köpa vin.

På kvällen är det dags för resans gastronomiska höjdpunkt: en femrätters middag på Michelinrestaurangen "Auberge du Cheval Blanc" i Westhalten, med tillhörande viner och kommentarer om hur man kombinerar mat och vin.

Dag 5. Colmar – Strasbourg – Reims
Frukost. Vi lämnar Alsace och tar bussen till Champagnes huvudstad Reims. På vägen stannar vi några timmar i Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2 000-årig historia och många sevärdheter som ”Petite France”, katedralen och EU-parlamentet. Under en kanalbåtsfärd ser man allt under en timme och 15 minuter (pris 17,50 euro). 

I Reims kan man besöka champagnehus och den berömda katedralen eller shoppa på exempelvis "Galeries Lafayette". Vi bor centralt på Grand Hotel du Nord och äter middag på hotellet. 

Dag 6. Utflykt Champagne
Frukost. På eftermiddagen lär vi känna Champagne med en trevlig utflykt. Vi färdas över de böljande kullarna och i Épernay besöker vi det anrika champagnehuset Mercier där vi smakar på tre kvaliteter varav en Grande Réserve (25 euro). På hemvägen stannar vi till i Hautvillers där Dom Perignon ”uppfann” champagnen. Middag på kvällen.

Dag 7. Reims – Bremen
Frukost och avresa. Vi passerar Belgien och kommer slutligen till Tyskland och Bremen där vi tar in på vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch med vin · 6 middagar (varav en gourmetmiddag med vin) · vinprovning · vinskördedag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2695:- · besök champagnehuset Mercier · kanalbåtstur i Strasbourg
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid dåligt väder kan upplägget för vinskörden förändras.

Genomsnittligt omdöme

4.5 / 5

Baserat på 126 recensioner

2016-09-16

"Jättefin resa! Reseledaren Gunilla kan allt!!! Det hon inte kan är inte värt att kunna! Har aldrig träffat på en så kunnig reseledare. Trevlig, lättsam, språkkunnig, hjälpsam, det finns hur mycket som helst att säga om henne då det finns ingen annan som är så super som hon! Daniel vår chaufför var en enastående kille! Körde som en gud, trevlig, l"

2016-09-30

"Allt var välplanerat och mycket trevligt! Reseledaren var förutseende, lyhörd och mycket kunnig. Hon hade förmåga att balansera lättsamt och seriöst. Besöken i vingårdarna kändes personliga , som om man var inbjuden gäst. Busschauffören var trygg och säker i sin körning och tjänstvillig. Så jag är alltså mycket nöjd!"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Champagne

Champagne

Vandring Champagne

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se