06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.
Frukost. Vi lämnar Alsace och tar bussen till Champagnes huvudstad Reims. På vägen stannar vi några timmar i Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2 000-årig historia och många sevärdheter som ”Petite France”, katedralen och EU-parlamentet. Vi rekommenderar en kanalbåtsfärd där man hela staden under en timme (fr. 20 euro).
I Reims kan man besöka champagnehus och den berömda katedralen eller shoppa på exempelvis "Galeries Lafayette". Vi bor på Appart'City Confort Reims Centre. Kvällen är fri för middag på egen hand.
Frukost. Vi lämnar Alsace och tar bussen till Champagnes huvudstad Reims. På vägen stannar vi några timmar i Strasbourg, huvudorten i Alsace med 2 000-årig historia och många sevärdheter som ”Petite France”, katedralen och EU-parlamentet. Vi rekommenderar en kanalbåtsfärd där man hela staden under en timme (fr. 20 euro).
I Reims kan man besöka champagnehus och den berömda katedralen eller shoppa på exempelvis "Galeries Lafayette". Vi bor på Appart'City Confort Reims Centre. Kvällen är fri för middag på egen hand.
Efter frukost ger vi oss iväg för att utforska Champagne-regionen. Vi färdas genom de böljande kullarna och stannar till i Épernay för ett besök hos det välkända champagnehuset Mercier, där vi får smaka av deras olika champagner, (fr. 25 euro, betalas på plats). På hemvägen gör vi ett kort stopp i Hautvillers, där Dom Pérignon sägs ha "uppfunnit" champagnen.
Efter frukost ger vi oss iväg för att utforska Champagne-regionen. Vi färdas genom de böljande kullarna och stannar till i Épernay för ett besök hos det välkända champagnehuset Mercier, där vi får smaka av deras olika champagner, (fr. 25 euro, betalas på plats). På hemvägen gör vi ett kort stopp i Hautvillers, där Dom Pérignon sägs ha "uppfunnit" champagnen.
Välplanerad resa som gav oss mycket nya vinkunskaper. Speciellt plus för den trevliga skördefesten vi fick delta i byn Dambach-da-ville. Nästa dag riktigt arbete på vinfältet lärde oss värdet på vinet vi dricker. Gourmet middagen var en all time high med fantastiska viner och utsökt mat. Reseledaren Gunilla skall ha all ära att allt fungerade bra. Hennes otroliga kunskaper om vin, historia och allt allmänt förgyllde vår resa.
Vi är väldigt nöjda med resan. Gunilla är verkligen en bra guide som bjuder på sig själv.