tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar och där det finns möjlighet att äta ombord. I Tyskland fortsätter vi till vårt hotell i utkanten av Berlin. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Wien
Frukost och tidig avresa söderut. Färden går genom tyska Sachsen och tjeckiska Böhmen. Vi stannar till utanför Prag för lunch. Under kvällen når vi Österrike och Wien. Där inkvarterar vi oss på Leonardo hotel Vienna där vi bor i fyra nätter. Det ingår ingen middag under vistelsen i Wien utan man får fritt botanisera bland stadens utbud av restauranger.

Dag 3. Wien
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Wien med lokalguide. Vi åker genom centrum och passerar operan, parlamentet och rådhuset. Vi kör över Donau ut till FN-staden och åter till centrum via Hundertwasserhaus och Belvedereparken. Därefter promenerar vi i centrum och besöker bland annat Hofburg. Sedan blir det tid för egna strövtåg och shopping. På kvällen kommer en av resans höjdpunkter, en kvällsutflykt till Hofburg där vi får njuta av en konsert. Biljetterna måste förköpas på resebyrån, pris 425:- (475:- under 2019).

Dag 4. Wien
Frukost och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar ett besök på Schönbrunn, en båtfärd på Donau eller varför inte ett varv med Wiener Riesenrad i nöjesparken Pratern. Reseledaren kan därutöver lämna förslag till aktiviteter beroende av intresse. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Kostnad för biljetter (cirka 450:- per person) tillkommer (475:- under 2019).

Dag 5. Utflykt Wachau med Stift Melk
Efter en god frukost tar vi bussen västerut till den lilla orten Melk vid Donau. Här finns Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Klostret har en tusenårig historia och lockar årligen cirka en halv miljon besökare. Under förmiddagen får vi en guidad visning med lokalguide i klostret. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en båttur på Donau. Turen varar i cirka en timme och tar oss till byn Spitz. Båten kör medströms genom vindistriktet Wachau och på vägen passerar vi bland annat borgen Aggstein. Efter båtturen stannar vi till för en vinprovning på Weingut Donabaum i Spitz. Under början av kvällen är vi tillbaka i Wien.

Dag 6. Wien – Berlin
Frukost och avresa. Via Tjeckien anländer vi framåt kvällen till vårt hotell i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.

Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur · utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 875:- · konsertbiljett · wienervalsbiljett
Resevaluta: Euro
Speciellt: Wienerkonsert i Hofburg och konserten i stadsparken kan komma att byta dag. Under avgången 20/4 kan vi tyvärr inte erbjuda Hofburg konserten eftersom konserthallen inte öppnat för säsongen ännu. Under 2019 bor vi på hotell Ibis Wien Mariahif.

245 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien och Salzburg

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se