tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar och där det finns möjlighet att äta ombord. I Tyskland fortsätter vi till vårt hotell i utkanten av Berlin. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Wien
Frukost och tidig avresa söderut. Färden går genom tyska Sachsen och tjeckiska Böhmen. Vi stannar till utanför Prag för lunch. Under kvällen når vi Österrike och Wien där vi inkvarterar oss på centralt belägna hotell Novum Hotel Prinz Eugen i Wien. Här har vi en utmärkt utgångspunkt för att utforska staden och om kvällarna botanisera bland de många restaurangerna på egen hand.

Dag 3. Wien
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Wien med lokalguide. Vi åker genom centrum och passerar operan, parlamentet och rådhuset. Vi kör över Donau ut till FN-staden och åter till centrum via Hundertwasserhaus och Belvedereparken. Därefter promenerar vi i centrum och besöker bland annat Hofburg. Sedan blir det tid för egna strövtåg och shopping. På kvällen kommer en av resans höjdpunkter, en kvällsutflykt till Hofburg där vi får njuta av en konsert. Biljetterna måste förbokas på resebyrån. Pris från 495:-.

Dag 4. Wien
Frukost och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar ett besök på Schönbrunn, en båtfärd på Donau eller varför inte ett varv med Wiener Riesenrad i nöjesparken Pratern. Reseledaren kan därutöver lämna förslag till aktiviteter beroende av intresse. På kvällen besöker vi Wiener Kursalon i stadsparken. Här ser vi en klassisk konsert med wienervalsuppträdande. Biljetter måste förbokas. Kostnad för biljetter tillkommer.  Pris från 495 :-.

Dag 5. Utflykt Wachau med Stift Melk
Efter en god frukost tar vi bussen västerut till den lilla orten Melk vid Donau. Här finns Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Klostret har en tusenårig historia och lockar årligen cirka en halv miljon besökare. Under förmiddagen får vi en guidad visning med lokalguide i klostret. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en båttur på Donau. Turen varar i cirka en timme och tar oss till byn Spitz. Båten kör medströms genom vindistriktet Wachau och på vägen passerar vi bland annat borgen Aggstein. Efter båtturen stannar vi till för en vinprovning på Weingut Donabaum i Spitz. Under början av kvällen är vi tillbaka i Wien.

Dag 6. Wien – Berlin
Frukost och avresa. Via Tjeckien anländer vi framåt kvällen till vårt hotell i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.

Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:- · konsertbiljett · wienervalsbiljett
Resevaluta: Euro
Speciellt: Under avgången 18/4 kan vi tyvärr inte erbjuda Hofburg konserten eftersom konserthallen inte öppnat för säsongen ännu. På avresan 23/5 erbjuds Wienervalskonserten dag 3, och konserten på Hofburg ersätts med en konsert på Schönbrunn dag 5.

Andra liknande resor:

Wien & Salzburg

Wien

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se