Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi lämnar Göteborg och åker till Strömstad där vi går ombord på en båt som tar oss inomskärs ut till Alaska. Här finns varken glaciärer eller farliga djur men väl en Golden Gate-bro och Vindarnas tempel. Det var hit till Nord Långö, som ön Alaska egentligen heter, som guldgräverskan Hilma Wounsch-Svedal återvände och vid 60 års ålder skapade den fascinerande trädgården gjord av stenar, snäckor och cement. Stora tempel, valv, broar och soffor är bara några exempel på vad som finns att se. Här blir vi serverade förmiddagskaffe med en god smörgås. 

Efter detta spännande besök fortsätter vi till Resö där stjärnkocken Dan Lexö retar våra sinnen med en läcker lunch och själv presenterar maten. Lexö är utbildad vid Ester Mosessons gymnasium i Göteborg där han studerade för bland annat Tore Wretman, en av grundarna av Gastronomiska akademien. Han har varit köksmästare på The Place som blev tilldelad en stjärna i Michelinguiden och vunnit titeln Årets köttkock. Efter att vi sett oss omkring på den charmiga ön fortsätter vi till Vitlycke där vi beundrar hällristningarna som är ett av Unescos världsarv. Dagen avslutas med att vi åker längs en del av den vackra kustvägen i Bohuslän. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · båttur t/r till Alaska · förmiddagsfika och guidning på Alaska · lunch på restaurang Lexö på Resö · besök vid hällristningarna i Vitlycke · reseledare
Andra liknande resor:

Kosteröarna

GLUPSK på Dalsland

Julkryssning

Kryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se