tid

Avgångstider 06.30 Ulricehamn, 07.00 Borås, 08.00 Göteborg, 08.30 Kungsbacka, 09.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut och stannar till för en gemensam förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård utanför Halmstad. Resan går vidare inåt land mot Markaryd och dagens mål, Smålandets älgsafari, som ligger runt en vacker 1700-talsgård. Här får vi möta skogens konung på nära håll under en 55 minuter lång tågresa på slingrande skogsvägar. Genom lokförarens guidning får vi veta mer om de cirka 12 älgar som lever på älgparkens 15 hektar, och vi åker även in i Bisondalen där det finns 10 amerikanska bisonoxar. Det blir en storslagen naturupplevelse! Efter tågturen har vi lite tid att titta in i souvenirbutiken eller hälsa på getterna.

Från safariparken beger vi oss norrut genom det vackra småländska landskapet till Gräddhyllan Lantcafé, inrymt i en gård från 1870-talet och naturskönt beläget vid Lagan med utsikt över Tånnerydsdammen. Här avnjuter vi en välsmakande lunch, och sedan finns det möjlighet att handla nymalet kaffe, te, hemlagad sylt, saft och chutney, handkavlat knäckebröd och kakor samt diverse inredningsartiklar i den lilla butiken. Därefter reser vi tillbaka mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård · entré och tågtur på Smålandet Markaryds älgsafari · lunch på Gräddhyllan Lantcafé · reseledare

Andra liknande resor:

IKEA-museet

Snapphanebygden

Simlångsdalen

Postrånevandringen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se