tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker söderut mot Skåne. På vägen stannar vi för kaffe och smörgås i lantlig miljö strax utanför Halmstad. Därefter fortsätter vi mot Båstad där en lokalguide möter oss för en historisk vandring i centrum. Vår promenad blir en resa från medeltiden och framåt. Krig och katastrofer blandas med fredlig utveckling samt berättelser om intressanta namn med koppling till Båstad.

En bit utanför Båstad ligger Båstad Golfklubb där vi serveras en god lunch. Efter lunch åker vi vidare till Västra Karups kyrka där Birgit Nilsson ligger begravd. Sedan fortsätter vi mot Hovs hallar, där Hallandsåsen och havet möts på ett dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar och grottliknande formationer.

Eftermiddagen fortsätter sedan i fotspåren av den berömda operasångerskan med ”stämband av stål”. I Svenstad besöker vi museet som är inhyst i Birgit Nilssons föräldrahem och beskådar mängder av minnen från hennes barndom och fantastiska karriär. Under besöket på museet serveras vi kaffe och kakor på gårdens kafé där bakverken är hämtade från ”La Nilssons” egen receptskatt! Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg 20.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · lunch på Båstad Golfklubb · historisk vandring i Båstad med lokalguide · inträde, guidning och eftermiddagsfika på Birgit Nilsson-museet · reseledare

Andra liknande resor:

Kullahalvön

Släktforskardagarna

Wapnö

Sofiero

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se