tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Via Kungälv och Tjörnbroleden åker vi till Sundsby säteri, där Margareta Huitfeldt, en av Bohusläns mäktigaste kvinnor, huserade på 1600-talet. Vi får höra om hennes liv på de sägenomspunna markerna och dricker också vårt förmiddagskaffe med en härlig smörgås på det trevliga gårdskaféet. 

Färden går vidare mot Malö, Flatön och Ängön där Evert Taube periodvis vistades och diktade många av sina mest älskade visor. Vi gör ett stopp vid den före detta handelsboden. Vi fortsätter sedan mot Skaftö där flera miljöer har inspirerat den populära tv-serien Saltön. I det idylliska Grundsund tar vi en promenad och ser på några av de platser där serien spelas in. Vår lunch äter vi på Rågårdsviks Pensionat. Resan fortsätter till Lysekil där vi får höra om badortsepokens glansdagar. Dagen avslutas med ett besök på Röe gård där vi blir serverade den bohuslänska specialiteten äggost samt kaffe. Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika Sundsby säteri · lunch på Rågårdsviks Pensionat · eftermiddagsfika på Röe gård · reseledare

Andra liknande resor:

Konstresa Tjörn

Kobergs slott

Hemlig resa Europa

Kosteröarna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se