Vi reser norrut. Vid Hamrane Bak- och Kaffestuga gör vi vårt första stopp. Här blir vi serverade den dalsländska specialiteten klengås (varm brödkaka, smör och riven ost) med kaffe därtill. Det finns mycket värme i denna lilla stuga och den kommer från stenugnen där de goda brödkakorna bakas.
Mellan 1864 och 1868 byggdes Dalslands kanal av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils
Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud. I Håverud går vi ombord på kanalbåten M/S Storholmen som ska ta oss på en tre timmar lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna blir vi serverade lunch bestående av varmrökt lax, potatis, örtsås och sallad i kajutan, innan det är dags att kliva av båten vid Baldersnäs Herrgård. Vid herrgården och dess vackra park tillbringar vi sedan eftermiddagen, och i området finner vi trevliga hantverksbodar värda ett besök. Innan vi börjar vår resa hemåt blir det fika med hembakat på området. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 18.30.
Vi reser norrut. Vid Hamrane Bak- och Kaffestuga gör vi vårt första stopp. Här blir vi serverade den dalsländska specialiteten klengås (varm brödkaka, smör och riven ost) med kaffe därtill. Det finns mycket värme i denna lilla stuga och den kommer från stenugnen där de goda brödkakorna bakas.
Mellan 1864 och 1868 byggdes Dalslands kanal av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils
Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud. I Håverud går vi ombord på kanalbåten M/S Storholmen som ska ta oss på en tre timmar lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna blir vi serverade lunch bestående av varmrökt lax, potatis, örtsås och sallad i kajutan, innan det är dags att kliva av båten vid Baldersnäs Herrgård. Vid herrgården och dess vackra park tillbringar vi sedan eftermiddagen, och i området finner vi trevliga hantverksbodar värda ett besök. Innan vi börjar vår resa hemåt blir det fika med hembakat på området. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 18.30.