Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.10 Stenungsund, 08.20 Ljungskile och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser norrut. Vid Hamrane Bak- och Kaffestuga gör vi vårt första stopp. Här blir vi serverade den dalsländska specialiteten klengås (varm brödkaka, smör och riven ost) med kaffe därtill. Det finns mycket värme i denna lilla stuga och den kommer från stenugnen där de goda brödkakorna bakas.

Mellan 1864 och 1868 byggdes Dalslands kanal av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud. I Håverud går vi ombord på kanalbåten M/S Storholmen som ska ta oss på en tre timmar lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna blir vi serverade lunch i kajutan innan det är dags att kliva av båten vid Baldersnäs Herrgård. Vid herrgården och dess vackra park tillbringar vi sedan eftermiddagen, och i området finner vi trevliga hantverksbodar värda ett besök. Innan vi börjar vår resa hemåt blir det fika med hembakat på området. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · kaffe och klengås på Hamrane Bak- och Kaffestuga · båttur med lunch · besök Baldersnäs park · eftermiddagsfika på Baldersnäs · reseledare
Andra liknande resor:

Kobergs slott

Kosteröarna

Vänerskärgården

Sandgrund

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se