Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 09.30 Landvetter, 10.00 Göteborg, 10.30 Kungälv 11.00 Lilla Edet och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker nordost via Lilla Edet till Hunneberg. Väl framme äter vi en gemensam helgbuffé på Spiskupan. I lunchen ingår även salladsbuffé, hembakat bröd, dryck och kaffe.

Mätta och belåtna åker vi vidare till Trollhättan och stadsfesten. Vi börjar med att promenera till Trollhättefallen, Göta älvs naturliga fallfåra där vi bevittnar vattensläppet klockan 14. När det så kallade Helvetesfallet ännu var oreglerat uppgick vattenflödet till 900 kubikmeter per sekund. Idag tillåts vattnet följa sitt ursprungliga lopp endast vid särskilda tillfällen och då uppgår flödet till omkring 300 kubikmeter per sekund. Resterande vattenmängd används till kraftutvinning i de båda kraftverken Hojum och Olidan.

Efter fallpåsläppet har vi fri tid att botanisera bland stans festligheter. Här finns musik, marknader, mat- och öltält samt aktiviteter. Vår reseledare erbjuder också en promenad bort till utsiktsplatsen Kopparklinten för de som vill. Härifrån har vi utsikt över Trollhättan med Hunneberg i bakgrunden. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · lunch på Spiskupan · reseledare
Andra liknande resor:

Kobergs slott

Slott & smaker

Konstresa Tjörn

Hemlig resa Europa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se