tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer kusten norrut mot idylliska Fjällbacka. I detta fina lilla fiskeläge, som en gång i tiden dominerades av sillindustri och stenbrytning, går vi en guidad tur. Många är de celebriteter som har anknytning till orten, inte minst Ingrid Bergman. I Fjällbacka är en byst rest till hennes minne på torget som bär hennes namn. Andra kända personer som har anknytning till Fjällbacka är till exempel Camilla Läckberg med sina deckare och Astrid Lindgren, vars film Ronja Rövardotter delvis har spelats in vid Kungsklyftan.

Klockan 11 stiger vi på båten som ska ta oss ut i den vackra skärgården med sina många öar och höga rödskiftande klippor. Ombord serveras vi kaffe och hembakat, medan vår guide berättar om de platser vi passerar. Vi åker bland annat förbi Dannholmen, där Ingrid Bergman och hennes make Lars Schmidt hade sitt sommarställe. Andra öar vi ser är till exempel Hjärterön, Florön och Fläskön, där konstnären Lars Lerin har sitt sommarhus. Vi får också höra om sillfiske, stenindustri, skärgårdssmuggling och Evert Taube. Efter cirka en och en halv timme stiger vi i land vid Tanumstrand hotell, där vi äter gemensam lunch. Sedan påbörjar vi resan tillbaka till Göteborg, som vi beräknas nå 16.30.

Ingår: Buss t/r · guidning i Fjällbacka · guidad båttur · kaffe och hembakt ombord på båten · lunch på Tanumstrand hotell · lokal guide

Andra liknande resor:

Skärgårdskryss

Granitens rike

Vandring Bohuslän

Stallebrottet Malmön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se