tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi kör söderut mot vårt första stopp för dagen, ett besök hos artisten och konstnären Lena Petersson. Här bjuds vi på förmiddagsfika i den kringbyggda hallandslängan från 1800-talet där Lena har sin ateljé och butik innan hon berättar om sitt konstnärskap. Nästa stopp är hos trädgårdsdesignern, fotografen och journalisten Cecilia Sundholm som öppnar upp sin 2 000 kvadratmeter stora ekologiska park som hon såklart har ritat själv och som innehåller många olika typer av växter, bland annat omskrivna rosor och pioner. Hon tar emot oss, visar runt och berättar om sin verksamhet. Här finns det även möjlighet att köpa med sig sin egen favorit bland växterna.

Efter ett intressant besök är det dags för lunch, som vi avnjuter på Ästad Vingård med vacker utsikt över det halländska landskapet och Byasjön. Sedan åker vi vidare mot tapetserarmästare Cecilia Thulins ateljé där hon berättar om sin verksamhet. Dagens sista stopp är Johnssons Gård, en tidigare mjölkgård som paret Johnsson nu bygger om för att ge plats åt många olika entreprenörer och hantverkare. Här samsas allt från keramikverkstad och bageri till blomsterhandel och bryggeri. Efter en intressant heldag vänder vi hemåt mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · besök och visning av flera ateljéer och butiker · lunch på Ästad Vingård · reseledare

Andra liknande resor:

En smak av Halland

Ästad Vingård

Ullared shopping

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se