tid

Avgångstider 07.00 Göteborg, 07.10 Landvetter, 07.30 Bollebygd, 07.45 Borås, 08.15 Ulricehamn och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi styr österut, och strax före Gränna bjuds vi in till anrika Gyllene Uttern vid Vätterns strand. Här serveras vi kaffe och god fralla innan vi reser vidare mot Gränna och Visingsö. Under förmiddagen tar vi färjan över till Visingsö. Tillsammans med vår lokalguide tar vi oss sedan bekvämt runt på småvägarna där vi får uppleva öns sevärdheter, historiska lämningar och lummiga natur. Efter rundturen kör vår buss oss till Restaurang Solbacken, belägen i hamnen, där vi avnjuter en vällagad lunch med härlig utsikt över Vättern och Gränna.

Efter lunchen tar vi färjan tillbaka och under eftermiddagen besöker vi Grenna museum med utställningen om Andrée-expeditionen. Här visas en film om den dramatiska ballongresan och vi kan även se dagböcker och andra fynd från expeditionen. Efter besöket ges tid till att flanera en stund i centrala Gränna. Här finns flertalet polkagriskokerier och trivsamma kaféer. Under sen eftermiddag reser vi hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Gyllene Uttern · lunch på Restaurang Solbacken · lokalguide på Visingsö · inträde och guidning på Grenna museum · reseledare

Andra liknande resor:

Estrid Ericson

Taberg

Eksjö Tattoo

Släktforskardagarna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se