tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.15 Lilla Edet, 08.40 Trollhättan, 08.55 Vänersborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Resan startar 07.30 från Göteborg och vi åker norrut via Lilla Edet och Trollhättan. På vår färd genom Dalsland stannar vi för en paus nära Brålanda. När vi når Karlstad äter vi en gemensam lunch på Värmlands museum, beläget strax intill Sandgrund. Den populära brunchbuffén serveras på lördagar och söndagar. Den innehåller varma rätter, kallskuret, nybakat bröd, stor salladsbuffé och dessert. 

Efter lunch besöker vi Sandgrund som sedan 2012 är Lars Lerins egen konsthall och som lockar besökare från hela Sverige. Det före detta danspalatset vid Klarälven hade en storhetstid under 1970-talet då det gästades av dansband fem dagar i veckan. Under eftermiddagen får vi en guidad rundtur i dessa öppna och ljusa lokaler och får lära oss mer om Lerins konst. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och på Sandgrund finns hans permanenta utställning. Lars Lerin har medverkat både i Sommar och Vinter i P1 och i sin egen tv-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin. Sandgrund gästas årligen av ett antal gästutställare i Vita rummet på konsthallen. Besök till gästutställningarna ingår i den ordinarie entrébiljetten till Sandgrund. 

Under sen eftermiddag beger vi oss hemåt och på vägen tillbaka stannar vi för en paus nära Brålanda. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · lunch på Värmlands museum · inträde och guidning på Sandgrund · reseledare
Speciellt: Under avresor på vardagar serverar Värmlands museum dagens husmanslunch i bufféform. På avresorna 21/4, 5/5 och 26/5 startar vår buss från Varberg. På dessa datum erbjuder vi även start från Kungsbacka och Kållered. På avgångarna från och med augusti äter vi lunch på Brasserie Winn.

933 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Hjalmars revy

Kobergs slott

Kryssning

Oslo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se