tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.15 Lilla Edet, 08.40 Trollhättan och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker norrut via Lilla Edet och Trollhättan. På vår färd genom Dalsland stannar vi för en paus nära Brålanda. När vi når Karlstad äter vi en gemensam lunch på Brasserie Winn. Till lunchen ingår förrätt, huvudrätt (buffé på lördagar), sallad, efterrätt och kaffe.

Efter lunch besöker vi Sandgrund som sedan 2012 är Lars Lerins egen konsthall och som lockar besökare från hela Sverige. Det före detta danspalatset vid Klarälven hade en storhetstid under 1970-talet då det gästades av dansband fem dagar i veckan. Under eftermiddagen får vi en guidad rundtur i dessa öppna och ljusa lokaler och får lära oss mer om Lerins konst. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och på Sandgrund finns hans permanenta utställning. Lars Lerin har medverkat både i Sommar och Vinter i P1 och i sin egen tv-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin. Sandgrund gästas årligen av ett antal gästutställare i Vita rummet på konsthallen. Besök till gästutställningarna ingår i den ordinarie entrébiljetten till Sandgrund. 

Under sen eftermiddag beger vi oss hemåt och på vägen tillbaka stannar vi för en paus nära Brålanda. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · lunch på Brasserie Winn · inträde och guidning på Sandgrund · reseledare
Speciellt: Avvikande avresetider kan förekomma, se bokningsbekräftelse för aktuell avresetid. På avresorna 20/4 och 4/5 startar vår buss från Varberg. På dessa datum erbjuder vi även start från Kungsbacka och Kållered.

Andra liknande resor:

Värmland konstresa

Kryssning

Oslo

Julkryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se