tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi startar från Göteborg och åker till Strömstad där vår båt väntar på att få ta med oss ut på dagens äventyr. Väl ombord styr vi ut mot Kosterarkipelagen och till kaffe och fralla får vi höra om smugglarkungen Bremer och hans spännande äventyr under förbudsperioden. Om vädret tillåter besöker vi Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen, och därefter åker vi vidare till Ekenäs på Sydkoster. Där äter vi lunch på Kosters Rökeri. 

Efter maten besöker vi naturum Kosterhavet där vi får kunskap om områdets rika natur och miljö med hjälp av akvarium, utställningar och film. Sedan gör vi en guidad busstur längs Sydkosters idylliska vägar. Vi besöker kyrkan och därefter vackra Kosters trädgårdar där vi får en guidad visning. Innan vi återvänder till vår båt som ska föra oss tillbaka till Strömstad gör vi ett stopp på hembygdsmuseet där vi får höra om Koster från förr. På båten tillbaka serveras vi kaffe och gott hembakat efter en innehållsrik dag. När vi kommit tillbaka till Strömstad stiger vi på vår buss för att påbörja hemfärden. Vi beräknas vara åter i Göteborg cirka 18.30.


Ingår: Buss t/r · guidad båttur · förmiddagsfika ombord på båten · lunch på Kosters Rökeri · busstur på Koster · guidad visning av Kosters trädgårdar · guidad visning på hembygdsmuseet · fika på tillbakaresan ombord på båten · reseledare

Andra liknande resor:

Sidan om allfarvägen

Alaska

Skärgårdskryss

Granitens rike

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se