Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut, och i trakterna runt Ängelholm stannar vi till vid Hotell Erikslund där vi bjuds på kaffe och en halv fralla. Resan går sedan vidare söderut till Höganäs. Där besöker vi saluhallen i Höganäs med ett stort utbud av närodlade och förädlade råvaror från Kullabygden i de gamla ugnshallarna i fabriken där man tidigare tillverkade den berömda keramiken som blivit ett signum för bygden. Det är också här som vi äter vår gemensamma lunch som består av en trerätters buffé inklusive dryck.

Mätta och belåtna åker vi sedan vidare ut mot Kullaberg där vi promenerar upp till naturum och Kullens fyr tillsammans med vår reseledare. Vi fascineras av den dramatiska och vilda naturen och njuter av utsikten vid Sveriges äldsta och ljusstarkaste fyr. För dem som önskar finns möjlighet att via 32 trappsteg ta sig ända upp till toppen av fyren och besöka det lilla fyrmuseet (inträde inkluderat). Vi fortsätter sedan till den pittoreska badorten Mölle, vackert belägen vid Öresunds norra inlopp med Kullaberg som bakgrund. Här gör vi en promenad med vår reseledare och får höra om ortens historia och badliv. Vi avrundar därefter vår dag med en eftermiddagsfika på kaffestugan på Krapperups slott. Slottet uppfördes i mitten av 1500-talet och ligger omgivet av en vacker park. Det drivs idag av en stiftelse som har i uppgift att bland annat stödja vetenskap och forskning. Efter en härlig och intressant dag på Kullahalvön reser vi sedan tillbaka mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00. 

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Hotell Erikslund · lunch i saluhallen i Höganäs · eftermiddagsfika i kaffestugan på Krapperups slott · inträde Kullens fyr · reseledare
Andra liknande resor:

Fredriksdal

Wapnö

Köpenhamn

Köpenhamn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se