tid

Avgångstider 06.30 Ulricehamn, 07.00 Borås, 07.30 Landvetter, 08.00 Göteborg, 08.15 Lerum, 08.40 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer E20 via Alingsås och Vara tills vi når Lidköping och Rörstrand Museum där vi blir serverade förmiddagsfika. Vi gör en guidad rundtur och får egen tid till att besöka Iittala Outlet. I museet berättas historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel Rörstrand. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. 

Efter besöket beger vi oss till det vackert belägna Spikens fiskeläge för lunch på Spikudden Rökeri. Här avnjuter vi en laxtallrik vid Vänerns kant. Efter lunchen finns det möjlighet att köpa nyrökt fisk och andra delikatesser, bland annat Vänerlöjrom, och ta en kort promenad i området innan vi åker vidare till dagens höjdpunkt Läckö slott. På en klippa invid Vänern reser sig slottet som en påminnelse om Sveriges storhetstid. Vi gör en guidad rundtur i det sagolika De la Gardieslottet och lär oss mer om dess historia och historier. Innan vi reser tillbaka mot Göteborg får vi tid till att på egen hand utforska naturum och ta en eftermiddagsfika. Vi beräknas nå Göteborg cirka 18.30.

Vi rekommenderar våra resenärer att ta med sig kylväska om man önskar göra inköp vid Spikudden Rökeri.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Café Rörstrand Museum · entré och guidad tur på Rörstrand Museum · lunch på Spikudden Rökeri · entré och guidad tur på Läckö slott · reseledare

Andra liknande resor:

Vandring Kinnekulle

Vänerskärgården

Historiska Varnhem

Slott & smaker

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se