tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut. I trakterna norr om Halmstad stannar vi till för morgonfika på Kvibille Gästgivaregård. Resan går sedan vidare mot Helsingborg och Helsingör, och så småningom anländer vi till Humlebaek där Louisiana är beläget. Här kan vi nu under cirka tre timmar utforska museet och dess fantastiska omgivningar. Det finns möjlighet att på egen hand äta en god lunch. Under eftermiddagen beger vi oss hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Nedan beskrivs ett urval av utställningarna på Louisiana under 2019. För mer information om kommande utställningar besök museets hemsida https://www.louisiana.dk/udstillinger/kommende.

Pipilotti Rist
(1 mars – 23 juni)
Louisiana står värd för den schweiziska konstnären Pipilotti Rists verk som baserar sig på teman såsom kropp, teknologi, rymden, kön och natur. Det är den första stora utställningen i Danmark som fokuserar på konstnärens verk.

Liu Xiaodong (21 mars – 10 juni)
Louisiana presenterar stolt en av Kinas mest framstående samtida konstnärer. Han avbildar scener från det moderna livet runtom i världen, och nu visas hans nya serie från Grönland på plats i Louisiana.

Homeless Souls (28 juni – 15 september)
Utställningen grundar sig i konstens förmåga att visa historiska ögonblick och fokuserar på angelägna frågor såsom migration, konflikter och revolutioner.

Generation Wealth (22 augusti 2019 – 26 januari 2020)
Konstnären Lauren Greenfield skapar i sin utställning en bild av den galna konsumtionshets som påverkat vårt samhälle de senaste årtiondena och hur drömmen att se både rik och vacker ut fortsätter florera. 

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård · inträde till konstmuseet Louisiana · reseledare
Resevaluta: Danska kronor
Speciellt: På avresa 3/10 skiljer sig upphämtningsplatser och tider något från övriga avgångar.

Andra liknande resor:

Fredriksdal

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se