Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut. I trakterna norr om Halmstad stannar vi till för morgonfika på Kvibille Gästgivaregård. Resan går sedan vidare mot Helsingborg och Helsingör, och så småningom anländer vi till Humlebaek där Louisiana är beläget. Här har vi nu möjlighet att under cirka tre timmar utforska museet och dess fantastiska omgivningar. Det finns möjlighet att på egen hand äta en god lunch. Under eftermiddagen beger vi oss hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Picasso Ceramics (1 februari – 27 maj)
Louisiana presenterar stolt en mindre känd del av Picassos verk: keramiken. Detta är den första omfattande utställningen i Skandinavien som fokuserar på den berömde konstnärens keramikföremål. 

Gabriele Münter (3 maj – 19 augusti)
Louisianas stora presentation av den tyska konstnären Gabriele Münter ger ett nutida perspektiv på en konstnär som ännu inte är känd i vida kretsar, men som anses ha spelat en viktig roll för 1900-talets konst. Utställningen som är den första av sitt slag på flera årtionden visar mångsidigheten i konstnärens verk. 

Ed Ruscha (17 maj – 19 augusti)
Sedan 1960-talets början har ingen annan så grundligt tolkat utvecklingen av den moderna visuella kulturen i, och runt omkring, Los Angeles som Ed Ruscha. Med sina coola tolkningar av Hollywood-logotyper, stiliserade bensinstationer och arketypiska amerikanska landskap är han en central figur i den amerikanska 1900-talskonsten. 

The Moon (13 september – 20 januari 2019)
Denna omfattande utställning utforskar månen som konstikon, symbol för längtan och föremål för vetenskaplig forskning. Den innehåller konst, film, litteratur, arkitektur, design och historiska föremål. Utställningen är ett avstamp för femtioårsjubileet av den första bemannade månlandningen.

Kommande utställningar finns närmare beskrivna på museets hemsida:https://www.louisiana.dk/udstillinger/kommende

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård · inträde till konstmuseet Louisiana · reseledare
Resevaluta: Danska kronor

484 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn

Historiska Skåne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se