tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser söderut genom Halland och anländer efter cirka två timmars resa till Hallandsåsen. Vi gör ett stopp för toalettbesök och möjlighet att köpa smörgåsar på Rasta Hallandsås. Därefter beger vi oss direkt till Östra Karup på Hallandsåsens norrsida där vandringen inleds. Vandringen över åsen som årligen arrangeras av Föreningen Framtidsbygd Hjärnarp går på historiska marker och är tolv kilometer lång. Här finns den historiska riksvägen där drottning Kristina red när hon lämnade Sverige och begav sig till Rom. På samma riksväg reds posten mellan Danmark och Norge. 1757 blev postiljonen överfallen och rånad på 1 680 skilling banco i trakten av Simontorp. En minnessten påminner om rånet, som aldrig blev uppklarat. 

Vandringen sker i egen takt under lättsamma former och färdvägen avpatrulleras med jämna mellanrum, ifall någon inte skulle orka ända fram. Under vägens cirka tio kontroller bjuds vi på historiska upplevelser i form av skådespel. Postridaren blir förstås rånad och riksspelmän underhåller. Vid en del av kontrollerna serveras också förfriskningar.

På eftermiddagen efter avslutad vandring i Margretetorp söder om Hallandsåsen beger vi oss hemåt. Vi stannar för möjlighet att köpa fika på serveringen Varberg Björkäng och beräknas nå Göteborg cirka 18.00.

OBS! Vi rekommenderar våra resenärer att vandra i bekväma skor. Ta gärna med ryggsäck, vattenflaska, regnskydd, frukt och snacks.

Ingår: Buss t/r · startavgift Postrånevandringen

Andra liknande resor:

Bjärehalvön

Kullahalvön

Vandring Kullaleden

Fredriksdalsteatern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se