tid

Avgångstider 06.35 Malmö, 07.35 Helsingborg, 08.25 Strömstad, 09.15 Falkenberg, 10.40 Kungälv, 11.00 Göteborg och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Vi erbjuder påstigning på ett antal orter i Skåne, Halland, Bohuslän och Västergötland. Väl på plats i Borås stannar vi i cirka fyra timmar och besöker Släktforskardagarna på nybyggda Borås Kongress. Temat för Släktforskardagarna i år är Kyrkans skatter, vilket kan syfta på både de historiskt ovärderliga föremål som finns i våra kyrkor och de skatter som kyrkan under lång tid inbringade. Släktforskningen idag har tillgång till en mängd nya tekniker och digitaliserat material, men vi har kyrkan att tacka för de kyrkböcker som ligger till grund för en stor del av forskningen. 

Här kan vi strosa bland den stora mängden montrar som finns på plats och vill man vila fötterna en stund kan man gå på någon av de intressanta föreläsningarna som erbjuds. På Släktforskardagarna hittar du inspiration till berättelsen om dina egna rötter. Här får du råd och tips om hur man kommer igång – allt finns ett knapptryck bort. Vill du, kan du sedan fortsätta detektivarbetet hemma vid datorn eller på ditt bibliotek.

Våra bussar vänder hemåt under sen eftermiddag och når hemorten under kvällen.

Buss 1 Strömstad har även påstigning i Tanumshede, Uddevalla, Ljungskile, Stenungsund, Kungälv, Göteborg, Landvetter, Bollebygd.

Buss 2 Malmö har även påstigning i Löddeköpinge, Landskrona, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Kållered, Göteborg.

Läs mer om Släktforskardagarna, förboka plats på föreläsningar med mera på https://sfd2019.se/.

Ingår: Buss t/r · inträde

Andra liknande resor:

Wapnö

Ästad Vingård

Kullahalvön

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se