Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker till Ljung för vårt första stopp. Här välkomnas vi av Gäsene Mejeri och gör en ostprovning. Vi serveras kaffe och ostsmörgås och får möjlighet att botanisera i deras ostbutik där man kan handla ost och andra delikatesser. Sedan åker vi vidare till Herrljunga där ett besök på Herrljunga Cider väntar. Vi får berättat för oss om företagets historia som härstammar från ett pubbesök i England, gör en rundvandring, provar cider i Äppelboden och får tid för egna inköp. Efter ett intressant besök hos Sveriges mest populära cider beger vi oss till Varaslätten och Bjertorp slott som är ett elegant herrgårdshotell från 1914, byggt i svensk jugendstil. Vi får lära oss mer om slottets historia och kan på egen hand strosa omkring i slottet innan vi sätter oss till bords för en tvårätters lunch med kaffe och kaka. Bjertorp slott är vida känt för sin vällagade mat där stor vikt läggs på närproducerade råvaror. Restaurangen finns även med i anrika White Guide – Sveriges bästa restauranger och caféer. 

Efter det gemytliga slottsbesöket beger vi oss till nästa juvel på Varaslätten, nämligen Qvänum Mat & Malt. Bryggeriet och bränneriet huserar i ladugården på Gategården, strax utanför Kvänum. Gården är belägen i den gamla byn Badene med anor från 500-talet. Här tillbringar vi eftermiddagen med bryggerivisning och provning av fyra sorters öl och en spritsort. Efter en innehållsrik dag i gastronomins tecken återvänder vi till Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika och ostprovning i Gäsene Mejeris ostbutik · rundvandring och ciderprovning på Herrljunga Cider · tvårätters lunch med kaffe och kaka på Bjertorp slott · bryggerivisning och provning av fyra sorters öl och en spritsort på Qvänum Mat & Malt · reseledare
Speciellt: På avresorna 3/7, 31/7 samt 7/8 erbjuds ingen fabriksrundvandring på Herrljunga Cider på grund av produktionsförändring. Övriga delar av besöket är oförändrade.
Andra liknande resor:

Kobergs slott

Vänerskärgården

Hemlig resa Europa

Sandgrund

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se