Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut. I trakterna norr om Halmstad stannar vi till för morgonfika på Kvibille Gästgivaregård. Resan går sedan vidare österut genom Halland och Småland, och slutligen når vi Skåne. Vårt första stopp i snapphanarnas trakter blir på Wanås konst, den internationellt erkända skulpturparken med samtida konst. Här möts konst och natur men även historia och snapphanar. I parken finner vi nämligen ett slott med rötter i medeltiden, ombyggt på 1700-talet, och den så kallade snapphaneeken där det sägs att många snapphanar slutade sitt liv genom att bli hängda från dess grenar.

Vi kör vidare till Hovdala slott där vi äter en smakrik lunchbuffé på slottet. Mätta och nöjda möter vi sedan vår lokalguide som visar oss runt på området och berättar mer om de strider mellan danskar och svenskar som utspelade sig här under 1600-talet. Under eftermiddagen reser vi åter norrut och stannar till i Vittsjö som var en viktig gränssocken där många dramatiska händelser skedde. Förmodligen är byn mest känd för att den dåvarande svenske kungen, Gustav II Adolf, gick genom isen här under sin flykt undan danskarna 1612. Vi fortsätter sedan färden hemåt och beräknar att vara åter i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Kvibille Gästgivaregård · introduktion och inträde Wanås konst · guidning Hovdala slott · buffélunch inklusive dryck och kaffe · reseledare




Andra liknande resor:

Dagstur IKEA-museet

Kiviks äppelmarknad

Fredriksdal

Malmö Opera

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se