Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vår resa går söderut och innan vi når Skåne intar vi vår förmiddagsfika på trevliga Skottorps slott, beläget strax utanför Laholm. Slottet är ett av Sveriges bäst bevarade empireslott och kanske mest berömt för att Karl XI gifte sig här med Ulrika Eleonora av Danmark år 1680. Här finns också möjlighet att besöka den lilla ostbutiken med ostar från Skottorps mejeri. Därefter åker vi vidare mot Sofiero. Här har vi gott om tid att promenera och botanisera på egen hand. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Rhododendronblomningen (28 maj)
Sofiero slott är berömt för sin praktfulla rhododendron som brukar blomma från mitten av maj till mitten av juni. Gustav VI Adolf, som utvecklade ett unikt intresse för just släktet rhododendron, tillbringade mycket tid på Sofiero där han utvecklade slottsträdgården och lät plantera cirka 5 000 plantor och mer än 400 olika slag rhododendron. 1973 testamenterade han Sofiero till Helsingborgs stad.

Den stora trädgårdsfesten (24 – 25 augusti).
Under trädgårdsfesten fylls hela parken av inspiration, idéer och trädgårdsexperter. Här finns allt från spektakulära blomsterinstallationer till små enkla idéer för den egna odlingen. Du får tips och råd om allt från jord till beskärning, och på den anslutande trädgårdsmässan kan du handla med dig allt för trädgården.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Skottorps slott · inträde Sofiero · reseledare

102 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn

Historiska Skåne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se