Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser norrut mot Stenungsön där vi intar vårt förmiddagskaffe på Stenungsögården och får höra om konstnärer som verkat här. Vi fortsätter sedan till utställningen Skulptur i Pilane på Tjörn, som pågått sedan 2007 och drivs av Pilane Heritage Museum. Här ställs nya konstverk av berömda konstnärer ut varje år och skulpturparken är omtalad i hela världen - senast var det BBC World News som lyfte fram Pilane som ett sevärt resmål. Utställningen är förlagd till ett vackert naturområde intill ett av Bohusläns största gravfält från yngre järnåldern. Utställningsområdet är inte någon park med iordningställda vägar utan ett levande beteslandskap där man rör sig fritt eller på upptrampade stigar över ängar och berg. Rejäla skor rekommenderas. 

Efter en stärkande promenad i det vackra kulturlandskapet smakar det gott med lunch på det klassiska Hotell Nordevik i Skärhamn. Här får vi lite fri tid och kan njuta av den härliga miljön innan dagen avslutas med en guidad visning av sommarens utställning på Nordiska Akvarellmuseet. Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Stenungsögården · guidad tur av Skulptur i Pilane · lunch på Hotell Nordevik · entré och guidad tur på Nordiska Akvarellmuseet · reseledare
Andra liknande resor:

Hemlig resa Europa

Kobergs slott

Ullared shopping

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se