Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Ulricehamn, 07.00 Borås, 07.30 Landvetter, 08.00 Göteborg, 08.20 Lerum, 08.45 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

På vår resa nordost mot Hornborgasjön gör vi ett stopp i Falköping där vi välkomnas av Falbygdens Ost. Vi serveras kaffe och ostsmörgås och kan även botanisera i deras välkända ostbutik innan vi åker vidare mot Hornborgasjön och dagens höjdpunkt. Strax utanför Falköping ligger platsen för trandansen. Här möts vi av en lokalguide som tar oss med på en timmes visning av området och berättar för oss om tranornas värld. Förhoppningsvis bjuder tranorna upp till dans. För att se alla steg så bra som möjligt rekommenderar vi att ta med en kikare. Vi åker sedan vidare till Vara och det gemytliga Conditori Nordpolen. Det anrika konditoriet öppnade redan 1903 och namnet har inspirerats av Andrée-expeditionens ballongfärd. Här serveras vi paj som följs av kaffe och kaka. 

Under eftermiddagen vänder vi hemåt och längs vägen gör vi ett besök i på Herrljunga ciders bryggeri. Här får vi en rundvisning och får höra om företagets historia. Vi får också tillfället att besöket gårdsbutiken och provsmaka bryggeriets drycker. Vi fortsätter sedan hemåt och når Göteborg cirka 17.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika och besök på Falbygdens Ost · lunch på Conditori Nordpolen · guidning Hornborgasjön · besök Herrljunga Cider · reseledare
Speciellt: På avresan 4/4 ersätts besöket på Herrljunga med Dockskåpet Fåglavik.
Andra liknande resor:

Historiska Varnhem

Slott & smaker

Hellekis

Vandring Kinnekulle

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se