tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Kungsbacka, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser söderut genom Halland och in i Åkulla bokskogar strax utanför Varberg. Vi börjar med ett besök på mysiga Öströö fårfarm där vi bjuds på lammgång, gårdens variant av landgång, och kaffe. Efter att ha fikat klart och sett oss omkring på gården inleder vi vår vandring. Under ett par timmar njuter vi av natursköna vyer i ett av Sveriges främsta bokskogsområden som består av ett tiotal naturreservat. Vår vandring på ca sju kilometer tar oss till Ästad Vingård där vi provar ett av gårdens egna viner och äter gemensam lunch i de sagolika omgivningarna. 

Efter besöket på vingården stiger vi på vår buss som tar oss till nästa vandringsetapp på cirka fem kilometer längs bokskogarnas stigar. Här i den trolska omgivningen upptäcker vi Bexells talande stenar, ett unikt kulturarv från 1800-talet som utgörs av hundratals inskriptioner på stenar, hällar och klippblock.

Efter en intressant dag reser vi tillbaka till Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.00.

OBS! Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringen. Vi rekommenderar våra resenärer att vandra i grova skor eller vandringskängor. Ta gärna med ryggsäck, vattenflaska, regnskydd, gåstavar, kikare, frukt och snacks.

Ingår: Buss t/r · fika på Öströö fårfarm · lunch på Ästad Vingård · vinprovning · reseledare

Andra liknande resor:

Ästad Vingård

Ullared shopping

Ullared

En smak av Halland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se