Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Tirana
Vi flyger med mellanlandning till Albaniens dynamiska huvudstad Tirana, där Europa och Orienten blandas på ett speciellt vis. Vi äter gemensam lunch och gör sedan en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi checkar in på Hotel Tirana International där vi tillbringar två nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Tirana
När vi intagit frukost har vi resten av dagen till förfogande för egna upptäcktsfärder i staden som grundades under det ottomanska riket. Kanske lockar ett besök på något av stadens alla museer eller en tur med linbanan upp på berget Dajti, cirka 1 600 meter över havet, där man kan njuta av en storslagen utsikt. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Tirana – Skopje
Efter frukost beger vi oss på slingrande vägar genom det bergiga gröna landskapet mot Makedonien och dess huvudstad Skopje. När vi närmar oss ser vi den stora borgen, ursprungligen byggd på 500-talet, torna upp sig på stadens högsta punkt. Väl framme checkar vi in på vårt hotell Bushi Resort där vi bor de kommande två nätterna. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Skopje
Idag är det dags att upptäcka mer av staden. Här är många byggnader inte äldre än drygt 50 år, då stora delar av centrum förstördes i en svår jordbävning 1963. På förmiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand uppleva staden, som bland annat är känd för att vara Moder Teresas födelseort. På platsen för kyrkan hon döptes i finns idag ett museum till hennes minne, vilket kan vara värt ett besök (ingår ej). Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Skopje – Ohrid
Vi lämnar Skopje och åker söderut i Makedonien till staden Ohrid. På vägen dit stannar vi strax utanför Bitola för en guidad tur i den antika staden Heraclea Lyncestis med storslagna ruiner från 300-talet f.Kr. När vi når Ohrid checkar vi in på Hotel Belvedere där vi även äter gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Ohrid
Idag ska vi tillsammans med en lokalguide uppleva denna världsarvsstad, vackert belägen vid Ohridsjöns östra strand. Redan på 300-talet f.Kr. omnämns staden i antika skrifter, då med namnet Lychnidos. Den pittoreska stadskärnan karakteriseras av smala och krokiga gator med hus i turkisk stil. Här finns en antik teater som fortfarande används med jämna mellanrum och en mängd vackra kyrkor med bysantinska fresker. Någon mil söder om Ohrid, vid benbukten, finns ett museum på vattnet som är en rekonstruktion av den bosättning på pålar som låg där redan 1200 f.Kr. På eftermiddagen har vi egen tid och sedan äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Ohrid – Tirana
Efter frukost gör vi en båttur på Ohridsjön som med sitt klara vatten är ett av Europas största biologiska reservat. Här finns flertalet fiskar som är unika för denna sjö, och av plashicafiskens fjäll samt korn av pärlemor görs de välkända Ohridpärlorna som bland annat drottning Silvia burit. Efter båtturen är det dags att återvända mot Albanien och vårt hotell i Tirana, Hotel Tirana International. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Tirana – Hemorten
Vi intar frukost och checkar ut från hotellet, varefter vi beger oss mot flygplatsen för hemfärd. Efter en mellanlandning beräknas vi nå hemorten under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 525:-
Resevaluta: Albansk lek och makedonisk denar
Andra liknande resor:

Montenegro

Kroatien

Dubrovnik

Bosnien-Hercegovina

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se