Dag 1. Hemorten – Granada
Vi flyger till Málaga och tar oss sedan vidare med buss de cirka tio milen till Granada. Här bor vi två nätter på Hotel Alixares som ligger några minuters promenad från Alhambra och 20 minuters promenad från Granadas centrum. Middag på kvällen.

Dag 2. Granada
Frukost. Ta med passet för idag gör vi ett besök i Alhambra som byggdes av morerna för att skapa ett paradis på jorden. Alhambra, som blev morernas sista fäste i Spanien, är byggt på en hög klippa ovanför Granada. Två lokalguider visar oss runt. Vi besöker de moriska palatsen. Här ser vi bland annat Lejongården där den berömda fontänen med lejonstatyer finns. Intill Alhambra ligger Generalife med sina trädgårdar. Här är det lätt att bli hänförd av anläggningens många fontäner, dammar, pelarrader och paviljonger. Tid finns även för besök i Granada dit man lätt tar sig med en lokalbuss eller i den pittoreska stadsdelen Albaicín. Middag på kvällen.

Dag 3. Granada – Córdoba – Sevilla
Frukost. Idag fortsätter vi mot Córdoba, morernas spanska huvudstad. På vägen passerar vi genom Jaénprovinsen, Spaniens främsta olivodlingsdistrikt. Här finns kullar som är täckta av miljontals olivträd i till synes oändliga planteringar. Vid lunchtid är vi framme i Córdoba. Vi gör en promenad med engelsktalande lokalguide och besöker den fantastiska katedralen La Mezquita, ursprungligen byggd som moské och ett av den islamiska arkitekturens främsta byggnadsverk. Inträde tillkommer (cirka 10 euro). Efter rundturen reser vi de 14 milen till Sevilla där vi bor centralt på Hotell Zenit Sevilla i stadsdelen Triana. Middag på kvällen.

Dag 4. Sevilla
Frukost och sedan gör vi en rundtur med en lokalguide i Andalusiens huvudstad Sevilla. Guidningen görs både med buss och till fots. Sevilla har spår från romarriket och är känd för sin andalusiska kultur. Här är flamenco och tjurfäktning en viktig del av det vardagliga livet. Staden har arrangerat två världsutställningar, 1929 och 1992. Middag på kvällen.

Dag 5. Sevilla
Frukost. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Sevilla. Mitt i centrum finns mängder av sevärdheter att studera närmare. Sevilla har Spaniens största katedral som är ett av Unescos världsarv. I kyrkan finns kvarlevorna av Christofer Columbus som är begravd här. Strax intill katedralen ligger slottskomplexet Alcázar, även det ett världsarv. På promenadavstånd finns också den spektakulära Plaza de España som byggdes till världsutställningen 1929. Här finns mosaikutställningar från Spaniens olika regioner. Runt omkring ligger det vidsträckta parkområdet Parque de Maria Luisa som passar utmärkt för lugna promenader. Här finns även den gamla cigarrfabriken där Carmen arbetade i Bizets opera. På kvällen besöker vi Palacio Andaluz och får uppleva en populär flamencoshow. Under tiden som showen pågår äter vi kvällens middag.

Dag 6. Sevilla – Torremolinos
Efter frukost reser vi söderut. Vi stannar till i Ronda och besöker Bodegas La Sandre. Här visar en guide oss runt och vi avslutar med en provsmakning av viner. Därefter fortsätter vi till Costa del Sol och turistorten Torremolinos. Här bor vi på Hotel Cervantes. Middag på kvällen.

Dag 7. Gibraltar
Frukost och utflykt till den brittiska kronkolonin Gibraltar. På utflykten är det viktigt att ta med ett giltigt pass eftersom britterna har obligatorisk passkontroll. Väl i Gibraltar inleder vi med en rundtur i minibussar. En engelsk chaufför kör oss runt på Gibraltars trånga gator och vi startar med en färd till Europa Point. Detta är Gibraltars sydligaste spets. Här gör vi ett fotostopp och vid klart väder är det möjligt att se Afrikas kust och de marockanska Rifbergen. Vi kör sedan vidare upp till Saint Michael’s Cave. Här gör vi ett kort besök i grottorna där det exempelvis finns en konsertlokal. Utanför grottorna träffar vi även makakapor som lever vilt på Gibraltar. I centrum ges det fri tid för lunch och skattefri shopping. Under eftermiddagen reser vi tillbaka till Torremolinos. Middag på kvällen.

Dag 8. Torremolinos – Hemorten
Utcheckning och därefter en kort busstur till flygplatsen i Málaga för vidare flyg till hemorten. Vid tidig avresa får vi frukostpaket med oss från hotellet. Vi beräknas nå hemorten under förmiddagen.

Information om besöket på Alhambra
Alhambra är ett av Spaniens mest besökta resmål och efterfrågan på biljetter är större än tillgången. Vi ställer oss på väntelista för biljetter så fort det är möjligt, men får först en vecka före planerat besök veta om vi tilldelats biljetter. Vi kan därför inte garantera att besöket genomförs förrän nära inpå avresa. Då Alhambra kräver fullständigt namn på alla besökare 15 dagar före planerat besök kan vi inte garantera biljetter till resenärer som bokar resan senare än 15 dagar innan avresa.

Alhambra och Gibraltar
Det är viktigt att ta med pass till båda besöken.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 795:- · inträde till La Mezquita i Cordoba
Resevaluta: Euro · brittiska pund under utflykten till Gibraltar
Speciellt: 2020- På avresan 31/3 bor vi på Leonardo Hotel i Granada. På avresan 7/5 bor vi på EXE Macarena i Sevilla. Avresan 23/4 sammafaller med Feria de Sevilla, en andalusisk folkfest fylld av flamenco, blomster och händelser i staden. På avresan 2/10 bor vi på Sercotel Gran Hotel Luna i Granada

Andra liknande resor:

Costa de la Luz

Vandring Andalusien

Costa del Sol

Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se