Dag 1. Hemorten – Soldeu
Vi flyger till Barcelona. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Andorra. Vi har cirka 20 mil att resa innan vi når Soldeu och Hotel Himalaia. Soldeu är en känd skidort och vårt hotell ligger centralt i den lilla byn. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2 – 6. Vandringar i Andorra
Under våra fyra vandringsdagar i Andorra kommer vandringarna att ledas av två lokala guider. De kommer att erbjuda två olika alternativ varje vandringsdag och alla resenärer väljer själva vilken svårighetsgrad som passar bäst. Våra vandringar har olika teman och vissa går genom nationalparker, medan andra sker i bergsterräng och i skidområden. Vi erbjuds bland annat att vandra vid naturstigen Gall del Bosco, i naturparken Sorteny och i området runt bergstoppen Grau Roig. De lättare vandringsalternativen är oftast cirka 6–8 kilometer långa, har höjdskillnader mellan 200 och 500 höjdmeter och tar cirka 3–5 timmar att genomföra. De mer utmanande alternativen för mer erfarna vandrare är oftast cirka 10–15 kilometer långa, har höjdskillnader cirka 700 och 1 000 höjdmeter och tar cirka 6–7 timmar att genomföra.

En av dagarna gör vi en utflykt till den lilla huvudstaden Andorra la Vella där vi också äter lunch som ingår i resans pris. Här promenerar vi tillsammans och ser bland annat landets parlament. Det blir även tid för shopping. Under eftermiddagen gör vi ett två timmar långt besök på det lyxiga termalbadet Caldea. Här finns en stor spaanläggning med en mängd bassänger både utom- och inomhus. Inträdet till bad- och bastuanläggningarna ingår i resans pris men behandlingar som massage behöver förbokas. 

Dag 7. Soldeu – Barcelona
Efter frukost reser vi söderut till Barcelona som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. Därefter checkar vi in på hotell H10 Itaca. Hotellet ligger i stadsdelen Poblenou med utmärkta kommunikationer till centrum, hamnen, stranden och många av Barcelonas sevärdheter. Middag på kvällen.

Dag 8. Barcelona – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell och åker till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Våra vandringar i Andorra är något mer utmanande än våra andra vandringsresor. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Vissa partier är mer tekniskt krävande med inslag av lätt klättring. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. 

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Vi ser gärna att resenärer använder grova skor med rejäl sula. Vandringskängor är det bästa alternativet men då är det viktigt att de är ingångna sedan tidigare. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska och någon form av solskyddsprodukt. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 lunchpaket · 1 lunch · 7 middagar · 4 vandringsdagar med lokalguider · heldagsutflykt Andorra la Vella och termalbadet Caldea inklusive inträde · rundtur i Barcelona · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Barcelona

Barcelona

Vandring Costa Brava

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se