Dag 1. Hemorten – Soldeu
Vi flyger till Barcelona. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Andorra. Vi har cirka 20 mil att resa innan vi når Soldeu och Hotel Himalaia. Soldeu är en känd skidort och vårt hotell ligger centralt i den lilla byn. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 2 – 6. Vandringar i Andorra
Under våra fyra vandringsdagar i Andorra kommer vandringarna att ledas av två lokala guider. De kommer att erbjuda två olika alternativ varje vandringsdag och alla resenärer väljer själva vilken svårighetsgrad som passar bäst. Våra vandringar har olika teman och vissa går genom nationalparker, medan andra sker i bergsterräng och i skidområden. Vi erbjuds bland annat att vandra vid naturstigen Gall del Bosco, i naturparken Sorteny och i området runt bergstoppen Grau Roig. De lättare vandringsalternativen är oftast cirka 6–8 kilometer långa, har höjdskillnader mellan 200 och 500 höjdmeter och tar cirka 3–5 timmar att genomföra. De mer utmanande alternativen för mer erfarna vandrare är oftast cirka 10–15 kilometer långa, har höjdskillnader cirka 700 och 1 000 höjdmeter och tar cirka 6–7 timmar att genomföra.

En av dagarna gör vi en utflykt till den lilla huvudstaden Andorra la Vella där vi också äter lunch som ingår i resans pris. Här promenerar vi tillsammans och ser bland annat landets parlament. Det blir även tid för shopping. Under eftermiddagen gör vi ett två timmar långt besök på det lyxiga termalbadet Caldea. Här finns en stor spaanläggning med en mängd bassänger både utom- och inomhus. Inträdet till bad- och bastuanläggningarna ingår i resans pris men behandlingar som massage behöver förbokas. 

Dag 7. Soldeu – Barcelona
Efter frukost reser vi söderut till Barcelona som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. Därefter checkar vi in på centralt belägna hotell Exe Cristal Palace. Här bor vi ett stenkast från den berömda shoppinggatan La Rambla och med utmärkta kommunikationer till många av stadens sevärdheter. Middag på kvällen.

Dag 8. Barcelona – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och åker till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 lunchpaket · 1 lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 26/6 bor vi på hotell H10 Itaca i Barcelona dag 7-8. På avresan 13/7 bor vi Magic Massana Hotel i Andorra dag 1-7, och på hotell H10 Itaca dag 7-8.

Andra liknande resor:

Golf PGA Catalunya

Barcelona

Barcelona

Vandring Costa Brava

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se