Dag 1. Hemorten – Buenos Aires
Vi flyger mot Buenos Aires.

Dag 2. Buenos Aires
Vi anländer till Argentinas huvudstad och möts där av vår buss som tar oss till centrum. Vi äter gemensam lunch innan vi under eftermiddagen gör en guidad bussrundtur i staden då vi bland annat besöker de glamorösa kvarteren i Recoleta, det nya och trendiga området kring Puerto Madero och de gamla delarna av Buenos Aires som exempelvis San Telmo. Vi checkar sedan in på vårt hotell Argenta Tower.

Dag 3. Buenos Aires
Frukost på vårt hotell och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Buenos Aires är stort och har nästan 13 miljoner invånare i storstadsområdet. Staden har 48 barrios, stadsdistrikt, som alla har olika karaktär, så här finns mycket att uppleva. Trendigast är avslappnade Palermo med designbutiker, kaféer och barer, medan La Boca är en riktig turistmagnet som framför allt är känt för sina färgglada hus.

Denna dag erbjuder vi följande tillvalsutflykter som behöver förbokas inför resan:

Båttur i Tigredeltat
På ett av världens största deltan åker vi på en båttur som tar oss genom de många kanalerna i staden. Under turen bjuds vi på en unik vy av staden och ser vackra strandnära villor, engelska trädgårdar, hamnar och båtklubbar. Deltat har inte förändrats mycket sedan 20-talet och utgör därför en stor kontrast till den livliga staden. Pris från 325:-

Middag och tangoshow
Vi bjuds på en dansshow med Buenos Aires och tango som starka inslag. Till denna fantastiska show serveras en god middag som har hämtat inspiration från det lokala köket. Pris från 595:-

Dag 4. Pampas med Fiesta Gaucha
Efter frukost lämnar vi storstadsmyllret och vår buss tar oss genom Buenos Aires norra förorter mot den bördiga jordbruksslätten Pampas. Efter cirka två timmars färd når vi en estancia, en stor argentinsk ranch där vi bjuds på en Fiesta Gaucha. Gauchos är de stolta cowboyer som arbetar som boskapsskötare på slätternas stora gårdar. Alla estancias har sina egna varianter av fiestan, men den grundar sig i en uppvisning av folkliga traditioner såsom folkdans och hästuppvisningar. Till lunch serveras vi asado som är en typ av grillat kött samt empanadas och argentiskt vin. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Buenos Aires.

Dag 5. Buenos Aires – Mendoza
Frukost och tid på egen hand innan det är dags att ta flyget till Mendoza i nordvästra Argentina.  Här checkar vi in på vårt centralt belägna hotell NH Cordillera, och har kvällen fri för egna strövtåg. 

Dag 6. Vingårdstur Mendoza
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Mendoza och besöker bland annat det historiska kvarteret Alameda samt stadens gröna lunga, parken General San Martín. Vi tar oss även upp till ”Cerro de la Gloria”, Mendozas högsta punkt, för att njuta av den underbara utsikten. Därefter ger vi oss ut på en utflykt till några av de vingårdar som är belägna strax utanför staden. Här visas den ädla konsten att tillverka vin, men vi får även chans att smaka och kanske köpa med oss något spännande vin hem. Till detta serveras lunch. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Mendoza och vårt hotell. 

Dag 7. Mendoza
Frukost och sedan är dagen fri för egna äventyr. Mendoza är vackert beläget i Anderna och här odlas landets bästa vindruvor. Många vingårdar i dessa trakter har fått ett gott internationellt rykte, exempelvis Flichman, San Felipe och Chandon. Det argentinska vinet håller en hög kvalitet och blir en självklar del av vår vistelse här. Passa på att gå på en vinprovning eller ta ett glas på någon trevlig restaurang. Strosa runt för lite shopping och njut av tillvaron i denna charmiga vinprovins. Besök gärna saluhallen Mercado Central och låt dig frestas av alla delikatesser och fina råvaror som finns att handla.

Dag 8. Mendoza – Santiago de Chile
Frukost och utcheckning från vårt hotell. Nu väntar en dag med storslagna naturupplevelser och fantastiska vyer. På väg mot Chiles huvudstad reser vi genom de spektakulära Anderna och ser på nära håll det mäktiga Aconcagua, Amerikas högsta berg vars topp når 6 962 meter över havet. Vi passerar även Puente del Inca med en fascinerande geologisk formation och varma källor. Resan fortsätter till Santiago de Chile och Hotel Presidente Suites där vi ska bo i fyra nätter.

Dag 9. Santiago de Chile – Valparaiso – Viña del Mar
Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den berömda hamnstaden Valparaiso som en gång var ett av Sydamerikas nav och idag är Chiles största hamn. Vi har nu korsat en kontinent och tagit oss från Atlanten till Stilla havets kust. Valparaisos gamla hus och gator som har hissar mellan stadsdelarna står i klar kontrast till sin granne Viña del Mar, dit utflykten fortsätter. Viña som den kallas i folkmun lockar till sig turister från när och fjärran tack vare sina stränder, kasinon och moderna arkitektur. Under sen eftermiddag återvänder vi till Santiago och vårt hotell.

Dag 10. Santiago de Chile och vingårdsbesök
Frukost på hotellet. Idag ger vi oss ut på en panoramatur i Santiago de Chile. Vi upplever denna relativt moderna stad och besöker även Chiles vingården Undurraga, där vi får smaka och dofta på fina viner i ett vackert naturlandskap.

Dag 11. Santiago de Chile
Idag har vi hela dagen att på egen hand njuta av denna dynamiska stad där gammalt får möta nytt, vilket gör den till en mycket intressant plats att utforska.

Dag 12. Santiago de Chile – Hemorten
Frukost och utcheckning innan det är dags att åka till flygplatsen och ta flyget tillbaka till Europa, fulla av intryck från denna oförglömliga resa.

Dag 13. Hemorten
Vi når vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · inrikesflyg · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · 3 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5 495:- · tillvalsutflykter · dricks till guider och chaufförer cirka 60 USD per resenär
Resevaluta: Amerikanska dollar och chilenska peso
Speciellt: Notera att det sker en teknisk mellanlandning i Buenos Aires på hemresan.

Andra liknande resor:

Argentina Brasilien

Stora Sydamerika

Peru

Ecuador & Galápagos

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se