Dag 1. Hemorten – Bali
Vi påbörjar vår flygresa mot Bali.

Dag 2. Denpasar – Ubud
Efter en mellanlandning anländer vi till flygplatsen i Denpasar. Här möts vi av vår engelsktalande guide som tar oss med till mysiga Ubud Wana Resort där vi ska bo de kommande fyra nätterna. På kvällen äter vi en välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3. Ubud
Efter frukost promenerar vi till marknaden i Ubud där man kan köpa balinesisk konst, hantverk och souvenirer. På vägen dit går vi via den kända Monkey forest road och passerar området som är fristad åt hundratals apor och som har gett gatan dess namn. Vi besöker även Ubuds vattenpalats, Puri Saren, som en gång var hem åt kungligheter. Vi fortsätter dagen med en tur till Balis vackra risterrasser vid Tegalalang, med intagande vyer över de frodiga sluttningarna. Vi äter gemensam lunch och har resten av dagen fri för egna strövtåg.

Dag 4. Ubud
Hela dagen är fri för egna aktiviteter i härliga Ubud. Här möts man av lummig grönska, små stenhus och ett rikt kulturliv. Framför allt är Ubud ett centrum för dans, konst och musik. För dem som vill strosa runt på stan finns det flera stråk med små butiker som säljer egendesignade smycken, kläder och hantverk. Det finns även ett brett urval av populära restauranger och barer att välja mellan.

Dag 5. Matlagningskurs i Ubud
Vi äter frukost och gör oss redo för att delta i en matlagningskurs där vi får lära oss att laga rätter ur det färgstarka balinesiska köket. Efter kursen äter vi lunch tillsammans innan vi återvänder till hotellet. Framåt kvällen går vi på en show där vi får uppleva de guldskimrande utstyrslar och speciella rörelser som karakteriserar traditionell balinesisk dans. Efteråt äter vi gemensam middag.

Dag 6. Ubud – Lovina
Efter frukost ger vi oss av norrut mot den svarta sandstranden i Lovina. På vägen dit reser vi genom de lantliga delarna av Bali. Här är luften frisk och full av syre från den frodiga grönskan, och när vi kommer upp i bergen ser vi hur omgivningarna genomgår en dramatisk förändring till alpint landskap. Vi besöker en bergsbelägen botanisk trädgård där vi får se tropiska växter och djur som är typiska för regionen. Vi stannar även till vid vattentemplet Pura Bratan som ligger intill sjön Bratan. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till Lovina där vi checkar in på hotell Puri Bagus Lovina för två nätter.

Dag 7. Lovina
Idag har vi tid till att ägna åt oss egna aktiviteter. Vårt hotell ligger precis vid Lovina Beach, som är en cirka 12 kilometer lång strand bestående av svart vulkanisk sand. En tur ut med de lokala fiskebåtarna för att hälsa på delfinerna som håller till en bit ut i havet eller dykning och snorkling i den färgstarka undervattensvärlden är några av de mest populära aktiviteterna.

Dag 8. Lovina – Sanur
Efter frukost beger vi oss mot strandorten Sanur på Balis sydöstra kust. På vägen dit åker vi genom det vackra bergslandskapet och stannar till vid det över tusenåriga templet Besakih, som är beläget på vulkanen Agungs bergssluttning på cirka 1 000 meters höjd över havet. Besakih är det största och viktigaste hinduiska templet på ön. Vi fortsätter vår färd och äter lunch innan vi framemot sen eftermiddag anländer till Sanur. Vi checkar in på härliga Segara Village som ligger precis vid stranden och omges av grönska. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Sanur
Idag har vi dagen fri till att ägna oss åt vad vi har lust till i Sanur. Här kan man koppla av med sol och bad vid bildsköna stränder, strosa runt i de trendiga butikerna eller kanske ge sig ut på en dyktur tillsammans med någon av de många dykarrangörer som finns i området. 

Dag 10. Eftermiddagsutflykt till Tanah Lot-templet
Efter frukost väntar ännu en skön dag i Sanur. Under sen eftermiddag gör vi en utflykt till templet Tanah Lot, som är ett av Balis mest kända landmärken. Det ligger på en klippa en bit ut i havet, och det är minst sagt fascinerande att se de stora vågorna slå upp mot det magnifika templet och se solen gå ner i havet bakom det.

Dag 11. Sanur
Vi fortsätter njuta av Sanur och vårt härliga hotell. För ett tillägg har de som vill även möjlighet att följa med på en utflykt till den lilla paradisön Nusa Lembongan, där man befinner sig långt bort från trafik och stadsbuller. Under dagen har vi tid till att koppla av med sol och bad vid den vita sandstranden, och det finns gott om snorklingsmöjligheter som erbjuder en inblick i det marina livet i korallrevet. Utflykten behöver förbokas innan avresa. Pris 695:-

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 12. Sanur – Hemorten
Efter frukost har vi några timmar till att njuta av ett sista dopp i det turkosblå havet innan det är dags för hemfärd. Vår buss tar oss till flygplatsen i Denpasar och vi påbörjar vår flygning hem.

Dag 13. Hemorten
Efter en mellanlandning når vi vår hemort.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · 4 middagar · 4 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 255:- · utflykt till Nusa Lembongan 695:- · dricks till lokala guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 20:- per person och dag)
Resevaluta: Indonesiska rupier

Andra liknande resor:

Kryssning Asien

Malaysia Borneo

Stora Vietnam

Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se