Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi flyger till Barcelona och tar oss vidare till centrum där vi checkar in på Grupotel Gran Via 678. Hotellet är beläget i Barcelonas livliga centrum med promenadavstånd till bland annat det berömda torget Plaça de Catalunya och shoppinggatan La Rambla. Under de kommande dagarna i Barcelona erbjuder vår reseledare olika utflykter för den som så önskar. Utflykterna med egen buss och till fots. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turístic, som ger er möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper gärna till med tips och information.

Dag 2. Stadsrundtur Barcelona
Efter frukost väntar Barcelona på att upptäckas. Vi inleder dagen med att stiga på vår buss för en kortare stadsrundtur. Rundturen avslutas vid Plaça de Catalunya där vi har ett perfekt utgångsläge till den 1 200 meter långa gågatan La Rambla samt gamla stan Barri Gotic. För den som önskar finns möjligheten att upptäcka de här berömda områdena tillsammans med vår reseledare. Vi promenerar bland annat genom den gamla stadskärnan Barri Gòtics charmiga gränder och passerar torget Plaça Sant Jaume. På vägen mot hamnen besöker vi också den enorma saluhallen La Boqueria.

Dag 3. Barcelona i Gaudis fotspår
Den berömda arkitekten Antoni Gaudís byggnader och verk är något man inte får missa. Idag erbjuder vi en utflykt som börjar i Park Güell där Gaudí tillbringade många av sina levnadsår. Här bjuds vi även på hänförande utsikt över staden. Vi åker sedan vidare till Gaudís och Barcelonas mest kända byggnad, La Sagrada Familia. Vi gör en utvändig promenad runt den mäktiga kyrkan som började byggas 1882 och fortfarande inte är färdig. 

För den som önskar gå in i kyrkan behöver entrébiljetter förbokas. Detta görs enklast på egen hand via https://tickets.sagradafamilia.org/. Entrébiljett utan guide heter "Basic ticket" och kostar från 17 euro. För att boka ert besök till efter vår utvändiga promenad runt kyrkan rekommenderar vi att välja en tid vid 14.00. 

Om man så önskar finns det möjlighet att inta kvällens middag på hotellets restaurang. Middagen behöver förbokas inför resan. Pris från 265:-

Dag 4. Montserrat och vingården Codorníu
Efter frukost lämnar vi storstaden för en heldagsutflykt med vår buss. Första stoppet är det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn. Vi fortsätter till den anrika vingården Codorníu, som är Spaniens äldsta cavatillverkare och tillika en av landets största producenter av den sprudlande drycken. Här gör vi en guidad rundtur som börjar i gårdens imponerande Cavakatedral och fortsätter ut på de vackra ägorna. Turen fortsätter ner i de underjordiska vinkällarna och avslutas med en provning av två välsmakande cavor. På kvällen rekommenderar vi att beskåda det berömda vattenspelet i fontänen "Font màgica de Montjuïc" vid Plaça Espanya. 

Dag 5. Barcelona – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för vidare färd hemåt. 

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:- · Middag (dag 3) från 265:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Kryssning Spanien

Barcelona

Vandring Costa Brava

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se