Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi flyger till Barcelona under morgonen. Efter ankomsten till flygplatsen i Barcelona gör vi en stadsrundtur med lokalguide med ett stopp för en enklare lunch på egen hand. Under rundturen ser vi delar av det som staden har att erbjuda och får inspiration till påföljande dagars utflykter. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell, fyrstjärniga Sallés Hotel Pere IV. Hotellet håller hög standard och har utmärkta kommunikationer till centrum, många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden.

Barcelona är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor inom den så kallade katalanska modernismen bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i denna jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest färggranna och fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Inte långt härifrån ligger La Rambla, den breda gågatan som löper genom nästan hela staden. Detta är ett paradis för den som vill uppleva folklivet. På tapas- och pinchobarer har du möjlighet att prova på Spaniens fantastiska mat och möjligheterna till shopping är oändliga.

Under vistelsen i Barcelona erbjuder vår reseledare olika gemensamma utflykter för dig som önskar. Utflykterna ingår, men inträden och kostnader för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turístic, som ger dig möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 2. Nyårsafton
Efter frukost väntar Barcelona på att upptäckas, och vår reseledare tar med dem som önskar på någon av de gemensamma utflykterna. På kvällen åker vi till det berömda torget Plaça d'Espanya. Här äter vi en trerätters middag på en trevlig restaurang, som förutom god mat bjuder på en underbar utsikt över staden. När tolvslaget närmar sig skålar vi in det nya året på restaurangens takterrass med en fantastisk vy över stadens fyrverkerier.

Dag 3. Barcelona
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna strövtåg. För dem som önskar går det också bra att följa med reseledaren på utflykt.

Dag 4. Barcelona – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi beräknas nå vår hemort under början av kvällen.


Utflykter
Vår reseledare erbjuder följande utflykter under resan:

Barri Gòtic och La Ribera
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi delar av vad de här kvarteren har att erbjuda. Det är stadens äldsta och utgör centrum av det gamla Barcelona. Även om många av husen i stadsdelarna har renoverats under senare tid finns det fortfarande byggnader kvar som härstammar från romartiden. Här hittar vi också många mindre, originella och traditionella butiker och restauranger. Under vår promenad går vi genom trånga gränder och passerar bland annat torget Plaça Sant Jaume och den mäktiga katedralen La Seu.

I Gaudís fotspår
Antonio Gaudís byggnader och verk är något man inte får missa. Vi tar oss till Park Güell där Gaudí tillbringade många av sina levnadsår. Höjdpunkten är terrassen med den otroliga svängda mosaikbänken. Här bjuds vi även på en hänförande utsikt över staden. Det som under en tid var den berömde arkitektens hem rymmer numera Casa Museu Gaudí. Vi åker sedan vidare till Gaudís och Barcelonas mest kända byggnad, La Sagrada Familia. Vi gör en utvändig promenad runt den mäktiga kyrkan som började byggas 1882 och fortfarande inte är färdig. 

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · alla utflykter · nyårsmiddag inklusive dryck · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 095:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Barcelona

Vandring Costa Brava

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se