Efter frukost är det tid till att upptäcka San Sebastián, pärlan vid Biscayabukten i Baskien. San Sebastián är en av Spaniens mest eleganta kuststäder, känd för sin vackra arkitektur, sitt levande stadsliv och den ikoniska bukten La Concha med sin gyllene sandstrand.
Under rundturen med lokalguide upplever vi den charmiga gamla stadskärnan Parte Vieja, med sina smala gator, barer och historiska byggnader. Vi passerar bland annat basilikan Santa María del Coro och gör ett stopp vid Mercado de la Bretxa, den traditionella saluhallen där stadens invånare handlar färsk fisk, ost och lokala delikatesser.
Vi återvänder sedan till vårt hotell i Vitoria. Middag sker på egen hand.Efter frukost är det tid till att upptäcka San Sebastián, pärlan vid Biscayabukten i Baskien. San Sebastián är en av Spaniens mest eleganta kuststäder, känd för sin vackra arkitektur, sitt levande stadsliv och den ikoniska bukten La Concha med sin gyllene sandstrand.
Under rundturen med lokalguide upplever vi den charmiga gamla stadskärnan Parte Vieja, med sina smala gator, barer och historiska byggnader. Vi passerar bland annat basilikan Santa María del Coro och gör ett stopp vid Mercado de la Bretxa, den traditionella saluhallen där stadens invånare handlar färsk fisk, ost och lokala delikatesser.
Vi återvänder sedan till vårt hotell i Vitoria. Middag sker på egen hand.Frukost och sedan är det dags att upptäcka Santiago de Compostela, en stad genomsyrad av historia, andlighet och stolta traditioner. Staden är världsberömd för sin magnifika katedral, slutmålet för den berömda pilgrimsleden Camino de Santiago.
Vi gör en stadsvandring med lokalguide, där vi utforskar den Unesco-listade gamla stadskärnan med sina kullerstensgator, livliga torg och byggnader som bär på århundraden av berättelser. Under turen besöker vi även den imponerande katedralen, en av Europas mest betydelsefulla helgedomar.
Efter rundturen finns det tid att uppleva staden i eget tempo. Lunch sker på egen hand, där man kan prova det galiciska köket, kanske en tallrik pulpo a la gallega, den klassiska bläckfisken med olivolja, paprika och havssalt. För den som vill fördjupa sig ytterligare i stadens historia, rekommenderas ett besök på katedralens museum eller en tur upp på taket där man bjuds på en fantastisk utsikt över Santiago. Middag på egen hand.
Frukost och sedan är det dags att upptäcka Santiago de Compostela, en stad genomsyrad av historia, andlighet och stolta traditioner. Staden är världsberömd för sin magnifika katedral, slutmålet för den berömda pilgrimsleden Camino de Santiago.
Vi gör en stadsvandring med lokalguide, där vi utforskar den Unesco-listade gamla stadskärnan med sina kullerstensgator, livliga torg och byggnader som bär på århundraden av berättelser. Under turen besöker vi även den imponerande katedralen, en av Europas mest betydelsefulla helgedomar.
Efter rundturen finns det tid att uppleva staden i eget tempo. Lunch sker på egen hand, där man kan prova det galiciska köket, kanske en tallrik pulpo a la gallega, den klassiska bläckfisken med olivolja, paprika och havssalt. För den som vill fördjupa sig ytterligare i stadens historia, rekommenderas ett besök på katedralens museum eller en tur upp på taket där man bjuds på en fantastisk utsikt över Santiago. Middag på egen hand.