Dag 1. Hemorten – Peking
Vi flyger mot Peking.

Dag 2. Lamatemplet
Vi landar i Peking och tar oss från flygplatsen till Lamatemplet, det största och bäst bevarade tibetansk-buddhistiska templet i staden. Efter besöket äter vi lunch på en lokal restaurang innan vi checkar in på Qianmen Jianguo Hotel där vi bor under hela vistelsen i Peking. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Förbjudna staden och hutonger
Efter frukost lämnar vi hotellet för en heldag med sightseeing. Vi besöker Himmelska fridens torg, ett av världens största torg och sedan även Förbjudna staden där kejsarna under Ming- och Qingdynastierna bodde. Vi äter lunch hos en kinesisk familj och beger oss sedan med cykelriksha in bland Pekings smala gränder, så kallade hutonger. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. Därefter njuter vi av en teprovning på ett tehus. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 4. Kinesiska muren
Vi äter frukost och beger oss sedan till den mäktiga och vackra kinesiska muren.  Vi åker vidare till en jadefabrik och ser hur man bearbetar och slipar jadestenen. Vi äter lunch på en lokal restaurang. Därefter återvänder vi till Peking och stannar på vägen till för att se Fågelnästet som är Kinas nationalstadion och Vattenkuben som är den nationella simstadion. 

Dag 5. Sommarpalatset och pekingopera
Frukost. På förmiddagen besöker vi Sommarpalatset. Här tillbringade kejsarna sin tid på somrarna. Efter att vi ätit lunch på en lokal restaurang åker vi vidare för att se en föreställning med traditionell pekingopera. Därefter äter vi gemensam middag på en lokal restaurang. 

Dag 6. Peking
Efter frukost har vi dagen fri för egna äventyr. Åk till sidenmarknaden (Xiushui eller Silk Street) och shoppa billigt eller sätt er på en takterrass i affärsdistriktet med utsikt över staden. En promenad längs den populära shoppinggatan Wangfujing är också ett trevligt alternativ. Familjen Pans gård (Pan Jia Yuan Jiu Huo Shi Chang) är ytterligare en sevärdhet med antikvitetsmarknad.  

Dag 7. Himmelens tempel
Efter frukost besöker vi Himmelens tempel där kejsarna tillbad högre makter under Ming- och Qingdynastierna. Därefter äter vi lunch på en lokal restaurang. Efter lunch har vi fri tid fram till kvällens gemensamma avskedsmiddag.   

Dag 8. Peking – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och samlas för att åka till flygplatsen för hemfärd.

Visum

Obs! P.g.a. nya visumregler krävs att alla sökande (gäller alla mellan 14 och 70 år) lämnar fingeravtryck personligen och ansöker om visum på plats hos Chinese Visa Application Service Center (CVASC) i Göteborg eller Stockholm. Instruktioner för visumansökan skickas ut cirka en månad före avresa.

Om ni av olika anledningar inte kan göra ansökan på plats hos CVASC finns ett alternativt sätt genom Alla Visum. Obs! För att ansöka om visum på detta vis krävs det att ni är minst två personer som reser till och från Kina tillsammans då ni söker ett gruppvisum. Besök www.allavisum.se/kina och följ anvisningarna för Entry visa.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 luncher · 4 middagar · transporter och utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 225:-
Resevaluta: Kinesiska yuan

Andra liknande resor:

Sydkorea

Sydkorea & Japan

Kina

Stora Kina

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se