Dag 1. Hemorten – Feldkirch
Vi flyger till München. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Feldkirch i Österrike och vårt hotell Best Western Central Hotel Leonhard. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag. Fri dryck ingår till middagarna på hotellet (husets vin/öl/vatten samt kaffe eller te).

Dag 2. Utflykt Liechtenstein och Appenzell
Vi inleder dagen med ett besöka Appenzell. I stadskärnan finns vackra hus med fantasifulla fasadmålningar. Vi besöker Schaukäserei Appenzeller där vi bjuds på rundvisning och provsmakning. Vi fortsätter därefter till det lilla furstendömet Liechtenstein med cirka 34 000 invånare. Vi gör ett stopp i huvudstaden Vaduz där vi får tid att se oss om i centrum. På en hög klippa ovanför staden ligger slottet som än idag är furstefamiljens residens. Väl tillbaka i Feldkirch äter vi middag på egen hand på någon av stadens alla trevliga restauranger.

Dag 3. Heldagsutflykt Berninaexpressen
Efter frukost beger vi oss till Chur där vi stiger ombord på Berninaexpressen. Tågresan som finns med på Unescos världsarvslista varar i cirka fyra timmar och tar oss med på en hisnande tur bland bergspass och glaciärer. Som högst når vi 2 253 meters höjd. Från tågets panoramafönster har vi en fantastisk utsikt under resan och vi passerar flera broar och tunnlar på vår färd till Tirano. Nära Poschiavo passerar vi bland annat den berömda spiralviadukten. Väl framme i italienska Tirano får vi tid till lunch på egen hand innan vår buss tar oss tillbaka till Feldkirch och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Feldkirch
Frukost och därefter är hela dagen fri för egna aktiviteter i Feldkirch. I denna medeltida stad där de äldsta delarna härstammar från 1200-talet finns flera gamla byggnader och museer som är väl värda ett besök, till exempel borgen Schattenburg, rådhuset och domkyrkan. Middag på egen hand på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt Mainau
Frukost och därefter åker vi till Lennart och Sonja Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau. Ön ligger strax väster om den tyska staden Konstanz. Vi har gott om tid att vandra runt bland citruslundar, ädelrosor och annan tropisk växtlighet i detta blomsterparadis. I parken finns även ett palmhus och ett fjärilshus. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Feldkirch – Hemorten
Frukost och avfärd mot München där vi tar vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar med fri dryck · Berninaexpressen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 275:-
Resevaluta: Euro och schweiziska franc

Andra liknande resor:

Chur

Bodensjön

Cykel Bodensjön

Längdskidor Tyskland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se