Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Rio de Janeiro
Vi flyger med mellanlandning till Rio de Janeiro under kvällen och natten.

Dag 2. Rio de Janeiro
Vi ankommer till Rio de Janeiro under morgonen och beger oss till Copacabana där vårt boende de kommande tre nätterna är beläget, Hotel Americas Copacabana. Tillsammans med vår reseledare tar vi en promenad där vi får chansen att lokalisera oss i området samt äta en gemensam lunch innan vi checkar in på hotellet. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 3. Rio de Janeiro
Efter frukost beger vi oss till järnvägsstationen vid foten av Corcovadoberget. Härifrån är det cirka 25 minuters tågfärd upp till toppen av berget där hissar och rulltrappor tar oss vidare upp till den 38 meter höga Kristusstatyn belägen 710 meter över havet. Vi njuter av landskapet och får tid på egen hand innan vi återvänder ner med tåget. Turen fortsätter sedan med buss och vi kommer åka förbi en av de största av Brasiliens kåkstäder, favelas. Här blir Rios kontrasterna slående då denna ligger granne med lyxvillor och en golfbana. Vi passerar även flera av Rios många stränder, Barra de Tijuca, Sao Conrado och Ipanema, innan vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 4. Rio de Janeiro
Efter frukost tillbringar vi dagen på egen hand, till exempel med sol och bad på Copacabana, den längsta och mest berömda av Rios alla stränder. Vår reseledare kommer även att kunna erbjuda en gemensam utflykt till sockertoppen eller en favelatur som betalas på plats.

Dag 5. Rio de Janeiro – Salvador de Bahia
Vi lämnar Rio de Janeiro och flyger inrikes till Salvador i delstaten Bahia. Här väntar vår transfer som tar oss till hotellet Bahia Othon Palace där vi ska bo i fyra nätter.

Dag 6. Salvador de Bahia
Frukost på hotellet. Idag åker vi tillsammans med en lokalguide på en stadsrundtur i den gamla delen av staden, Pelourinho, skyddat av Unesco sedan 1985. Vi besöker fortet St. Antonio da Barras och tar oss sedan vidare till marknaden Modelo, där vi finner hantverk från regionen. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet och har resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 7. Salvador de Bahia – Praia do Forte
Frukost på hotellet. Vi besöker idag en av Brasiliens tio bästa stränder som vi finner i den gamla fiskebyn Praia do Forte. Denna mysiga lilla stad som är hemvist för det stora TAMAR-projektet som arbetar för bevarandet av havssköldpaddor som lägger sina ägg på stränderna i området. Vår guide visar oss runt i staden och vi får även lite tid på egen hand för att exempelvis besöka ett museum med utställning om havssköldpaddorna i området (inträde ca: 8 USD). Transfer tillbaka till hotellet.

Dag 8. Salvador de Bahia
Frukost på hotellet. Hela dagen fri för att själva upptäcka den historiska staden eller gå till stranden för att njuta av den berömda brasilianska strandkulturen.

Dag 9. Salvador de Bahia – Lencois
Efter frukost blir vi upphämtade med buss och åker till Lencois vid Chapada Diamantina National Park. Lencois är en mysig by i Brasiliens inland, belägen cirka 1000 meter över havet. Detta blir vår utgångspunkt för utflykter i trakten. Vi tar in på Hotel Portal Lencois där vi bor tre nätter. Under eftermiddagen gör vi en gemensam promenad genom byn.

Dag 10. Chapada Diamantina National Park
Efter frukost är det dags för en intressant utflykt i Chapada Diamantina National Park. Vi tar oss en bit med bil och fortsätter sedan till fots till Mosquitofallet och dess övre del där vi har en fantastisk utsikt över dalen. Sedan fortsätter vi ner och ser vattenfallet med en fallhöjd på nästan 50 meter. Vi äter en medhavd lunch som ingår. Vi kommer tillbaka till Lencois under kvällen efter en heldag med fantastiska vyer och naturupplevelser.

Dag 11. Marimbus
Efter frukost åker vi på ytterligare en utflykt där vi fokuserar på våtmarksområdet Marimbus. Detta har stora likheter med det klassiska Pantanal, även om det inte är tillnärmelsevis lika stort. Vid Roncador-floden går vi ombord på en båt som under 1,5 timmar tar oss runt i detta översvämmande område. Vi upptäcker olika vattenväxter och stannar för bad i någon av många naturliga poolerna i området. Under dagen blir det stopp för gemensam lunch (ingår). Eftermiddagen bjuder sedan på ett off-roadäventyr för att upptäcka rester från den tid då guld- och diamantgrävare fanns i trakten. Vi återvänder till hotellet I Lencois under kvällen.

Dag 12. Lencois – Rio de Janeiro
Frukost på hotellet. Vi checkar ut från vårt hotell och bussen står redo att ta oss tillbaka genom det brasilianska inlandet till Salvadors flygplats (cirka 400 km). Väl framme flyger vi till Rio de Janeiro och tar oss till vårt hotell för att vila upp oss inför resans slutspurt.

Dag 13. Rio de Janeiro – Hemorten
Frukost och utcheckning från hotellet. Idag har vi fri tid för att njuta av de sista timmarna av vår resa. Under eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen och senare under kvällen lyfter flyget mot Europa senare på kvällen.

Dag 14. Hemorten
Efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 5 295:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Brasiliansk real
Speciellt: På avresa 27/1 bor vi sista natten på Golden Tulip Park Plaza i São Paolo.
Andra liknande resor:

Stora Sydamerika

Argentina & Chile

Argentina Brasilien

Peru 2019

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se